Renault ridica o uzina in Algeria: Statul algerian va avea 51% din capital

Marti, 04 Septembrie 2012, ora 09:33
1778 citiri
Renault ridica o uzina in Algeria: Statul algerian va avea 51% din capital

O societate mixta pentru constructia unei uzine de productie de automobile va fi infiintata pana la mijlocul lunii septembrie intre Algeria si constructorul auto francez Renault, a anuntat luni ministrul algerian al Industriei, Mohamed Benmeradi, transmite agentia APS.

Algeria va detine 51% din capitalul uzinei, actiuni ce vor fi impartite intre National Industrial Vehicles Company (SNVI) si National Fund for Investment (FNI), iar Renault va detine restul de 49% din actiuni, a precizat Benmeradi. Uzina urmeaza sa fie construita in provincia Oran, la 432 kilometri vest de Alger.

"Comisia care se ocupa de acest parteneriat se va reuni luni pentru a finaliza acordul, urmand ca un joint venture sa fie infiintat pana la mijlocul lunii septembrie", a declarat Mohamed Benmeradi la inaugurarea sesiunii de toamna a parlamentului. Acesta a adaugat ca uzina va incepe sa produca autovehicule la 14 luni de la infiintarea societatii mixte.

Acordul cadru pentru construirea unei uzine care sa produca automobile Renault in Alger a fost semnat in luna mai a acestui an, dupa 15 luni de negocieri. Conform acestui acord, Renault va produce 75.000 de vehicule pe an, la inceput, urmand ca ulterior productia sa creasca pana la 150.000 de vehicule an, din care o parte va fi exportata.

Compania Dacia de la Mioveni a fost preluata de Renault in anul 1999. Renault a lansat, pana in prezent, sapte modele sub marca Dacia, respectiv Dacia Logan, Dacia Logan MCV, Dacia VAN, Dacia Logan Pick-Up, Dacia Sandero, Dacia Sandero Stepway si Dacia Duster.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Renault uzina Algeria, #constructie uzina Renault Algeria , #stiri Renault