Renault-Nissan si Mitsubishi vor construi impreuna vehicule pentru a-si reduce costurile

Marti, 05 Noiembrie 2013, ora 11:02
1611 citiri
Renault-Nissan si Mitsubishi vor construi impreuna vehicule pentru a-si reduce costurile
Sefii Renault-Nissan si Mitsubishi au pus bazele unui parteneriat pentru reducerea costurilor

Alianta Renault-Nissan Motor va extinde cooperarea cu producatorul auto nipon Mitsubishi Motors Corp pentru a construi impreuna vehicule, ceea ce va duce la reducerea costurilor, transmite Bloomberg.

Nissan si Mitsubishi vor dezvolta o platforma comuna pentru masinile mici si vor fi introduse doua modele sedan Mitsubishi bazate pe vehiculele Renault, au anuntat, marti, companiile auto.

Alianta Renault-Nissan Motor si Mitsubishi "vor explora cateva proiecte noi care acopera impartirea produselor, a tehnologiilor si a capacitatilor de productie", se arata in declaratia grupurilor auto.

Carlos Ghosn, seful Nissan si Renault, a stabilit pana in 2016 un obiectiv de patru miliarde de euro in urma incheierii aliantei dintre Renault si Nissan, care va majora profitabilitatea celor doua companii si va reduce cheltuielile. Anul trecut, alianta a inregistrat economii de 2,69 miliarde de euro.

Actiunile Nissan au scazut, luni, la bursa de la Tokyo, dupa ce, vineri, producatorul auto nipon a redus cu 15% estimarile privind profitul din acest an fiscal, din cauza incetinirii cererii pe pietele emergente.

"Nissan si Mitsubishi au beneficiat impreuna de cateva colaborari in trecut, cea mai recenta fiind societatea lor mixta - Kei din Japonia", a declarat Ghosn.

Cei trei producatori auto intentioneaza sa imparta tehnologia si activele pentru producerea de vehicule electrice.

"Cooperarea strategica dintre Nissan si Mitsubishi ar putea fi extinsa spre alianta Renault-Nissan", se arata in declaratia grupurilor auto.

Primul sedan Mitsubishi bazat pe vehiculele Renault, care va fi vandut in America de Nord, va fi produs la fabrica Renault-Samsung din Busan, in Coreea de Sud.

Renault detine, in prezent, 43,4% din actiunile Nissan, care la randul sau detine 15% din actiunile Renault. De la fuziunea lor, in 1999, cei doi parteneri deruleaza o serie de achizitii comune pentru a reduce costurile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#parteneriat Renault Nissan Mitsubishi, #reducere costuri Renault Nissan, #productie Renault Nissan Mitsubishi , #stiri Renault