Renault concediaza 7.500 de angajati in Franta, cu binecuvantarea sindicatelor

Miercuri, 06 Martie 2013, ora 16:35
1620 citiri
Renault concediaza 7.500 de angajati in Franta, cu binecuvantarea sindicatelor

Conducerea Renault a ajuns la un acord cu sindicatele pentru eliminarea a 7.500 de posturi in Franta pana in 2016, respectiv 17% din total, prin plecari naturale, si inghetarea salariilor in 2013, iar economiile anuale rezultate vor atinge 500 de milioane de euro, relateaza Bloomberg.

"Am decis in aceasta dimineata sa semnam acordul", a declarat Jean-Yves Sabot, seful filialei pentru industria auto a sindicatului FO.

Un alt sindicat, CFE-CGC, anuntase deja pe 22 februarie ca este de acord cu masurile propuse de conducere.

Cele doua sindicate reprezinta circa 45% din angajatii Renault. Potrivit legislatiei franceze, o companie are nevoie de sprijinul sindicatelor care reprezinta minim 30% din angajati, pentru ca un acord colectiv sa fie valabil.

Acordul permite Renault si cresterea numarului mediu de ore lucrate.

Economiile anuale rezultate vor atinge 500 de milioane de euro, a declarat in ianuarie Gerard Leclercq, directorul operatiunilor din Franta ale Renault.

Alte doua sindicate mari, CFDT si CGT, nu au decis inca daca sa sustina planul conducerii.

Livrarile mondiale ale Renault au scazut cu 6,3% anul trecut, la 2,55 milioane de autoturisme si vehicule comerciale usoare, cu un declin de 19% in Europa. Grupul francez ia masuri pentru extinderea prezentei pe pietele emergente, in vederea reducerii dependentei de sudul Europei.

Renault a anuntat in ianuarie ca intentioneaza sa majoreze productia in Franta cu 15%, dupa ce va incheia un acord cu sindicatele.

Astfel, fabricile franceze ale grupului ar putea mari productia cu 80.000 de vehicule pe an.

Renault a produs anul trecut in Franta, sub brand propriu, 530.000 de vehicule.

Actiunile Renault sunt in crestere la bursa din Paris cu 3,1%, la 51,51 euro pe unitate, evaluand grupul la 15,2 miliarde de euro. De la inceputul acestui an, titlurile Renault s-au apreciat cu 27%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#concedieri Renault, #restructurare Renault, #disponibilizari Renault Franta , #stiri Renault