Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Nissan nu mai vrea sa aiba acelasi presedinte ca Renault

Nissan nu mai vrea sa aiba acelasi presedinte ca Renault


Comitetul de guvernanta al Nissan ar urma sa se pronunte impotriva numirii aceluiasi presedinte la Nissan si la Renault, a anuntat publicatia britanica Financial Times (FT), citand surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul, transmite Reuters.

Renault si cel mai mare actionar al sau - statul francez - fac presiuni pentru ca Jean-Dominique Senard sa preia functia de presedinte al producatorului auto nipon, sustine FT.

Senard a fost numit in ianuarie presedinte al al producatorului auto francez si se asteapta sa fie numit si presedinte al board-ului Nissan, datorita participatiei de 43% detinuta de Renault. Nissan controleaza un pachet de 15% din actiunile Renault, dar nu are drept de vot la grupul francez.

Renault si Nissan nu au comentat informatiile.

In 19 noiembrie, Carlos Ghosn, in varsta de 64 de ani, a fost pus sub acuzare in Japonia pentru ca ar fi omis sa declare autoritatilor bursiere venituri de aproximativ 5 miliarde de yeni (38 de milioane de euro/44 de miliarde de dolari) realizate timp de cinci ani, in perioada 2010 - 2015.

Recent, Comitetul de guvernanta al Nissan a confirmat intr-un comunicat ca a discutat separarea intre functiile operationale si cele de supervizare. Pana in martie, Comitetul va face recomandari board-ului Nissan privind intarirea guvernantei si modul de numire, inclusiv compensatiile salariale si selectarea presedintelui.

In prezent, alianta regrupeaza zece marci de automobile (printre care Dacia, Lada, Samsung Motors, Alpine, Infiniti, Datsun etc.) cu 470.000 de salariati si 122 de uzine pe toate continentele.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1014 ori
Citeste mai multe desprepresedinte Nissan presesdinte Renault