Vanzarile Renault au scazut cu 3,3% in primul semestru

Joi, 12 Iulie 2012, ora 10:46
1142 citiri
Vanzarile Renault au scazut cu 3,3% in primul semestru

Grupul auto francez Renault, proprietarul Dacia, a anuntat miercuri ca, in primele sase luni ale acestui an, vanzarile sale globale au scazut cu 3,3% in ritm anual, in principal din cauza vanzarilor slabe pe piata din Europa.

In primele sase luni ale acestui an, Renault a vandut 1,33 milioane vehicule, comparativ cu 1,37 milioane vehicule in perioada similara a anului trecut. Desi divizia internationala a inregistrat o crestere a vanzarilor de 14,3%, aceasta nu a putut compensa scaderea vanzarilor cu 14,9% in Europa. In prezent, vanzarile din Europa sunt responsabile pentru 47% din vanzarile totale ale Renault, fata de 39% in prima jumatate a lui 2011.

"Grupul se asteapta ca vanzarile din 2012 sa le depaseasca pe cele din 2011, cu conditia sa nu existe o noua deteriorare a situatiei pe piata din Europa", a declarat directorul de vanzari de la Renault, Jerome Stoll.

In 2011, Renault a inregistrat vanzari record de 2,72 milioane vehicule.

Potrivit estimarilor Renault, piata auto mondiala ar urma sa inregistreze o crestere de 5% in 2012, in conditiile in care in Europa se va inregistra un declin de 6-7%, iar piata auto franceza va cunoaste un declin de 10% - 11%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
Vezi aici detalii despre uși de interior cu geam - unde sunt perfect integrate?
Vezi aici detalii despre uși de interior cu geam - unde sunt perfect integrate?
Indiferent că sunt de interior sau de exterior, cu geam sau fără, ușile de interior reprezintă un element definitoriu pentru siguranța și confortul casei tale. Când vine vorba despre...
#Renault vanzari 2012, #Renault scadere vanzari 2012 , #Rezultate financiare