Renault Trucks si-a lansat noua gama de camioane R/Evolutionara!

Vineri, 21 Iunie 2013, ora 15:44
2638 citiri
Renault Trucks si-a lansat noua gama de camioane R/Evolutionara!

Renault Trucks profita de avantajul trecerii la standardul Euro 6 pentru a-si reinnoi intreaga gama. Aceasta reinnoire a facut obiectul unei investitii a Grupului Volvo de peste 2 miliarde de euro precum si al celei mai riguroase testari pe care Renault Trucks a efectuat-o in intreaga sa istorie. Scopul este clar: acela de a furniza clientilor sai un instrument perfect, fiabil si de inalta performanta care le va permite sa-si tina costurile sub control. Mai mult decat oricand, Renault Trucks considera camionul ca fiind centrul de profit ce nu trebuie sa-si dezamageasca clientii, protejandu-i, si oferind in acelasi timp mandrie soferilor.

Prezentarea noii game Renault Trucks Euro 6 pe 11 iunie este un eveniment remarcabil deoarece este prima data cand un producator si-a reinnoit intreaga sa gama in acelasi timp. Acest lucru a fost posibil cu o investitie de 2 miliarde de euro in cadrul proiectului, Renault Trucks realizand astfel cel mai riguros program de testare din intreaga sa istorie.

In conditiile in care calitatea si fiabilitatea nu sunt lucruri care pot fi indeplinite usor, obtinerea lor a implicat ore intregi de testare si cercetare. Inca din 2008 acest proces a dus la testarea calitatii a 300 de vehicule pe o distanta de 10 milioane km si 5 milioane de ore suplimentare de testari la bancul de probe, la temperaturi cuprinse intre -40 grade C la +60 grade C.

Proiectata si dezvoltata in stransa legatura cu 50 de clienti internationali, noua gama isi propune sa ofere utilizatorilor un instrument perfect pentru indeplinirea activitatilor. Pentru Renault Trucks, un camion reprezinta un centru de profit care nu-si dezamageste niciodata clientii, protejand afacerile acestora si care in acelasi timp ii face mandri pe soferi.

Pentru a atinge aceste obiective, Renault Trucks ofera o gama complet noua de vehicule pentru Distante lungi, Constructii si Distributie.

Gama Renault Trucks "Distante lungi"

Cu aceasta noua gama pentru distante lungi, Renault Trucks a introdus o oferta omogena, constand dintr-un singur vehicul al carui design modular face ca toate nevoile clientului sa poata fi indeplinite in cadrul sectorului de transport pe distante mari. Renault Trucks T" a fost conceput pentru a oferi companiilor de transport echilibrul perfect intre economia de combustibil si viata la bord. Cu o cabina aerodinamica, dezvoltata si testata cu ajutorul unui tunel de vant, T combina eficienta Premium Route si consumul redus de combustibil cu prestigiul si confortul Magnum intr-un singur vehicul. Acesta ofera, de asemenea, un grup motopropulsor imbunatatit cu motoare noi Euro 6 si cu o cabina cu totul noua.

Loiala principiilor Premium Route, noua gama Renault Trucks T contribuie la reducerea costurilor de combustibil datorita design-ului care imbunatateste performantele vehiculului si a noului grup motopropulsor ce permite gamei T sa realizeze un consum de combustibil dintre cele mai mici de pe piata. Acesta este diminuat cu pana la 5% fata de modelele anterioare, in ciuda constrangerilor impuse de noul standard Euro 6.

Noua gama "Distante lungi" ofera numeroase beneficii fara precedent. Cu o latime de 2,5 metri, cabina Renault Trucks T este mult mai spatioasa, mai confortabila si are un pat extensibil, precum si un pat superior care poate fi folosit la nevoie pentru depozitare suplimentara. Tunelul motor are acum o inaltime de doar de 200mm si este complet incorporat in cazul cabinelor cu podea plata. Pozitia optimizata de condus este data de noile scaune proiectate de RECARO ® pentru Renault Trucks, un tablou de bord ergonomic cu ecran central de 7 inci (cel mai mare de pe piata), precum si optiunea de reamenajare a pozitiei butoanelor de control. T ofera, de asemenea, un compartiment de depozitare care poate fi accesat atat din interiorul cat si din exteriorul vehiculului, plus o usa cu deschidere la un unghi de 85 grade . Soferul are avantajul unor dispozitive de siguranta, inclusiv lumini la viraje si un volan multifunctional reglabil pe trei pozitii.

In ceea ce priveste motoarele, Renault Trucks T este prevazut cu motoare Euro 6 DTI 11 si DTI 13. Intreaga gama este echipata cu transmisie automata Optidriver, care are acum un nou sistem de gestionare pentru schimbarea vitezelor. T are de asemenea un sistem de control al aerului (Unitate Electronica de Control pentru Aer sau EACU), o pompa de directie cu debit variabil pentru a imbunatati consumul si capacitatea rezervorului de motorina de pana la 1475 de litri. Intretinerea a fost usurata separand reteaua electrica de reteaua hidraulica de pe sasiu, cu reteaua electrica pe partea dreapta si cea hidraulica pe stanga.

Daca este necesar, soferii pot folosi butonul "24/7" de pe tabloul de bord pentru localizarea geografica imediata a vehiculului si pentru raportarea datelor tehnice ale acestuia, ceea ce usureaza activitatea celor 1600 de centre de vanzari si service Renault Trucks din intreaga lume. T este, de asemenea, configurat pentru a integra Optifleet, solutia de gestionare a flotei Renault Trucks care sporeste profitabilitatea operationala. In plus, Renault Trucks mentine solutiile dovedite de economisire a combustibilului, inclusiv Optifuel Infomax, care analizeaza performanta, monitorizeaza consumul de combustibil, si, atunci cand este combinat cu programele de instruire ale Renault Trucks cu privire la consumul eficient de combustibil in timpul sofatului, (deja folosit pentru a instrui peste 25.000 de conducatori auto pana in prezent), poate reduce consumul total de combustibil cu pana la 15% pentru intreaga flota.

Gamele Renault Trucks "Constructii" si "Constructii grele"

Pentru noile camioane de constructii, Renault Trucks ofera doua game distincte - gama C pentru constructii si gama K pentru constructii grele - cu scopul de a satisface nevoile clientilor cat mai eficient posibil. Gama Renault Trucks C, disponibila in doua variante de latime a cabinei, se concentreaza in principal pe incarcaturi mari, consum redus si confort comparabil cu cel al unui vehicul de distante lungi. Mai mult, forta de tractiune excelenta si capacitatea de a trece peste obstacole il face atractiv pentru clientii din sectorul de constructii. In acelasi timp, gama Renault Trucks K stabileste noi standarde in termeni de robustete, trecerea peste obstacole si ofera, de asemenea, cel mai bun unghi de atac de pe piata. Noile vehicule beneficiaza de un grup motopropulsor imbunatatit cu noile motoare Euro 6 si, de asemenea, o cabina specifica.

Printre caracteristicile oferite de vehiculele din aceste noi game pentru domeniul constructiilor, cele mai remarcabile sunt cabina mai spatioasa, mai confortabila si mai ergonomica, cu butoane rotative. Un prag pe partea laterala a vehiculului a fost de asemenea inclus pentru a permite soferilor sa verifice mai usor incarcatura. Vehiculele demonstreaza robustetea, fiind capabile sa suporte cele mai dificile conditii, oferind protectie in caz de impact pentru cele mai expuse parti si barele de protectie din otel, disponibile atat pe gama K cat si pe gama C. In cele din urma, acestea se mandresc cu o serie de caracteristici tehnice deosebite, cu o excelenta garda la sol, GCW (Masa Maxima Autorizata) de pana la 120 t si cel mai bun unghi de atac de pe piata (32 grade ) pentru gama K.

Optitrack, sistemul de tractiune hidrostatic pe puntea fata, ofera putere temporara de tractiune suplimentara si este disponibil pe gama C. In schimb, gama K include toate versiunile cu tractiune conventionala.

Vehiculele sunt echipate cu lumini pentru viraje, transmisie automata Optidriver standard si o frana de parcare electrica aplicata la oprirea motorului, impreuna cu mai multe dispozitive pentru montarea caroseriei.

Mai mult, datorita calitatilor tehnice ale noii game Renault Trucks Constructii, clientii vor putea beneficia de o mai mare eficienta a costurilor deoarece noile motoare Euro 6 livreaza un nivel de neegalat pana acum de performanta si un consum de combustibil mai mic decat al predecesorilor in varianta Euro 5. In plus, avand o masa, gama C ofera o sarcina utila remarcabila, care poate ajunge pana la 22,8 t pentru un 8x4. Gama K ofera o masa bruta a vehiculului (GVW) de pana la 50 t si o masa maxima autorizata (GCW) de pana la 120 de tone. Aceste vehicule au, de asemenea, mai multe optiuni de dispozitive pentru simplificarea operatiunilor de montare a caroseriei, permitand o eficientizare de pana la 20% a duratei, facand ca timpul de livrare al vehiculului sa fie mai scurt.

Cu Optifuel Programme, Renault Trucks ofera instructorilor clientilor sai din sectorul de constructii sau managerilor de parc auto un modul complet de instruire pentru implementarea planurilor de imbunatatire personalizate cu verificari pe termen lung. Acestea sunt furnizate de Optifuel Infomax si Optifuel Training, un program de instruire intern cu privire la condusul economic. In plus, Optifuel Training ofera un modul specific pentru condusul pe santierele de constructie. Acest program ii face pe clienti independenti si poate duce la reducerea consumului de carburant cu pana la 15%.

Gama Renault Trucks Distributie

La proiectarea noii game de distributie, Renault Trucks a atras in expertiza sa, familiarizarea cu activitatile sectorului si grija pentru mediu, precum si avantajele cunoscute si recunoscute ale gamei actuale. Cu toate acestea, desi noua gama Renault Trucks Distributie se bazeaza pe modelele anterioare, aceasta a evoluat intr-o oferta mult mai clara care consta dintr-o singura gama si trei modele capabile sa raspunda nevoilor tuturor clientilor.

Renault Trucks ofera acum trei modele din gama D: Renault Trucks D, un model de la 10 t la 18 t; Renault Trucks D Wide, un model de la 16 t la 26 t si Renault Trucks D Access, un model cu cabina joasa de la 18 t la 26 t. Aceasta oferta va fi completata in curand de un vehicul suplimentar, conceput pentru a satisface nevoile clientilor care au nevoie de solutii de transport de la 3,5 t la 7,5 t.

Noile motoare DTI 5 si DTI 8 s-au bazat pe tehnologii testate si verificate, adaptate aplicatiilor urbane. Acestea sunt conforme cu standardul Euro 6, imbunatatind in acelasi timp nivelul de performanta si fiabilitate. Consumul redus al generatiei anterioare a fost transferat la aceasta noua gama. Posibilitatea de a atinge un cuplu maxim de la 900 rpm inseamna ca soferii nu vor fi nevoiti sa impinga motorul la limita, consumand, prin urmare, mai putin combustibil. In mod similar, plaja de putere generoasa a noului motor de patru cilindri, echivalent cu cel al unui motor cu sase cilindri, va permite extinderea ulterioara a capacitatii de incarcare a vehiculelor.

Renault Trucks a dotat intreaga sa gama cu transmisii automate care reduc consumul de combustibil, mentin in stare buna piesele mecanice ale vehiculului, limiteaza costurile de intretinere si permit soferilor sa se concentreze pe deplin asupra sofatului. Mai mult decat atat, o serie de elemente cu privire la Renault Trucks D au fost imbunatatite astfel incat sa se limiteze costurile si sa se faciliteze intretinerea, cum ar fi bara de protectie care, in loc sa fie o singura unitate, este acum alcatuita din trei parti.

Pentru clientii care doresc sa reduca si mai mult costurile de operare, aceasta gama poate fi asociata cu Optifuel Programme. Prin asocierea monitorizarii consumului si a software-ului de analiza Optifuel Infomax, precum si instruirea privind condusul eficient dezvoltat de Renault Trucks, economiile in cazul consumului de combustibil pot fi de pana la 15% pentru intreaga flota.

In sectorul de distributie, unde domeniile de activitate sunt foarte diversificate, un camion trebuie sa fie capabil sa satisfaca exact nevoile clientilor. Acesta este motivul pentru care Renault Trucks ofera mai mult de 100 de modele, dotate cu diferite dispozitive care usureaza munca caroserilor. Imediat ce comanda a fost plasata, acestia pot accesa toate schitele vehiculului prin intermediul unui portal web dedicat. Acest lucru le permite sa-si planifice activitatea mai usor si sa-si reduca timpul de montaj cu 20%.

Renault Trucks a proiectat noua sa gama D cu scopul de a optimiza valoarea de utilizare a vehiculului la nivel mondial. Acest lucru presupune implicarea producatorului care isi pune expertiza la dispozitia clientilor sai pentru a le oferi o solutie completa de transport. Acesta se angajeaza sa le fie alaturi de-a lungul intregii durate de functionare a vehiculului si sa le ofere solutii eficiente in ceea ce priveste finantarea, asigurarea, analiza consumului de combustibil si instruirea cu privire la consumul eficient de combustibil, precum si servicii la nivel local pentru a asigura intretinerea eficienta si reducerea costului in perioadele de pauza.

Noile camioane Renault Trucks Euro 6 au fost dezvoltate cu scopul de a oferi eficienta costurilor, fiabilitate si mandrie. Grupul Volvo de care apartine Renault Trucks a facut o investitie majora in noua gama, precum si in instalatiile si echipamentele necesare pentru productia sa. Noua organizatie de vanzari va permite Renault Trucks sa-si extinda acoperirea geografica, prin cresterea numarului de centre de vanzari si service cu 30% si pana la 40% pe anumite piete. Cu aceasta noua gama de vehicule, sustinuta de un grup global, Renault Trucks detine tot ceea ce are nevoie pentru a castiga noi clienti si pentru a-si spori cota de piata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#lansare Renault Trucks, #lansare camioane Renault, #gama Renault Trucks distributie, #dotari Renault Trucks , #Investitii