Renault aproape de un acord pentru constructia unei uzine in China - presa

Luni, 08 Iulie 2013, ora 14:00
1800 citiri
Renault aproape de un acord pentru constructia unei uzine in China - presa

Constructorul auto francez Renault SA si al doilea constructor auto chinez chinez, Dongfeng Motor, sunt pe punctul de a semna un acord care sa-i permita grupului francez sa produca vehicule in China pentru o investitie totala de 11 miliarde de yuani (1,4 miliarde de euro), informeaza un articol publicat luni in cotidianul China Business News.

Negociata de mai multi ani, crearea unei societati mixte a fost aprobata in sfarsit de autoritatile chineze in luna mai, astfel ca un acord intre Renault si Dongfeng Motor Group ar putea fi semnat pana la finele acestei luni, sustine China Business News. Potrivit acestei publicatii, viitoarea uzina ar urma sa fie amplasata la Wuhan (centrul Chinei), unde incepand din 2014 ar urma sa fie produse aproximativ 150.000 de vehicule pe an, preluat de AFP.

Noua societate ar urma sa fie formata pe baza restructurarii unui joint venture creat in 1993 de Renault si China Sanjiang Space Group pentru productia de utilitare (Traffic) si monovolume (Espace, Scenic), insa a carei activitate a fost oprita in 2003.

Parteneriatul cu Dongfeng va oferi Renault o sursa alternativa de venituri, in conditiile in care Europa Occidentala a fost responsabila in 2012 pentru 60% din vanzarile grupului auto francez. In luna mai a acestui an, vanzarile de autoturisme in Europa au atins cel mai scazut nivel din ultimii 20 de ani, in conditiile in care rata record a somajului a redus cererea de consum.

Toate companiile auto straine care produc vehicule in China trebuie sa opereze printr-o societate mixta cu o firma locala. Renault este unul dintre putinii mari producatori auto occidentali care in acest moment nu produce autovehicule in China, care in 2009 a devenit cea mai mare piata auto din lume. Peste 19 milioane de vehicule noi au fost inmatriculate anul trecut in China, dintre care 15,5 milioane autoturisme si microbuze, in crestere cu 4,3% comparativ cu 2011.

Renault are deja trei uzine in America Latina, in Argentina, Brazilia si Columbia, pe langa cele sase uzine din Franta. Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit in opt ani un jucator de notorietate pe piata auto europeana.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#fabrica Renault China, #productie masini Renault China, #piata auto china, #investitii Renault China , #Investitii