Sorin Alexandrescu, informat la DNA cu privire la materialul de urmarire penala in dosarul de santaj

Joi, 29 August 2013, ora 11:46
1386 citiri
Sorin Alexandrescu, informat la DNA cu privire la materialul de urmarire penala in dosarul de santaj

Directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, a venit joi la DNA pentru a-i fi prezentat materialul de urmarire penala din dosarul in care este acuzat ca l-ar fi santajat pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei.

Procurorii anticoruptie au finalizat ancheta in dosarul de santaj si l-au chemat pe Sorin Alexandrescu la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru a studia materialul de urmarire penala.

Dupa ce persoanele cercetate in acest dosar vor lua la cunostinta probele adunate de DNA impotriva lor, procurorul de caz va hotari pe cine trimite in judecata.

Sorin Alexandrescu este cercetat in libertate in dosarul in care este acuzat de procurorii DNA ca l-ar fi santajat pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei sa semneze un contract de retransmitere prin satelit a programelor Antena TV.

Alexandrescu a fost arestat preventiv din 31 mai pana in 6 iunie, cand Tribunalul Bucuresti i-a inlocuit masura dispusa de Judecatoria Sectorului 1 cu interdictie de a parasi tara.

In 11 iulie, procurorii au extins cercetarile in dosarul lui Sorin Alexandrescu si au dispus inceperea urmaririi penale fata de fiica lui Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu, in calitate de asociat la SC Antena TV Group SA si la SC Intact Publishing SRL, si de George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, pentru complicitate la santaj. De asemenea, sunt cercetate SC Antena TV Group SA si SC Intact Publishing SRL, pentru santaj.

In 19 iulie, Sorin Alexandrescu a facut o plangere penala impotriva lui Ioan Bendei, pentru denunt calomnios. Dosarul se afla la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 5.

In 25 iulie, DNA a anuntat ca a fost inceputa urmarirea penala si fata de SC Antena 3 SA, pentru complicitate la santaj. Directorul general al Antena 3, Mihai Gadea, a fost atunci la DNA, procurorii aducandu-i la cunostinta acuzatiile aduse societatii in acest dosar. Gadea a fost citat in calitate de martor in dosarul de santaj.

Postul de televiziune Antena 3 a depus la DNA, in 19 august, o plangere fata de ordonanta de extindere a cercetarilor si de incepere a urmarii penale in cazul postului de televiziune Antena 3, cerand infirmarea acesteia pe motiv ca este "neintemeiata si fara sustinere in realitatea obiectiva".

In acelasi dosar a fost pus sub invinuire si fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, pentru complicitate la santaj. Anchetatorii sustin ca probatoriul din acest caz releva implicarea lui Dan Voiculescu in activitatile desfasurate de Alexandrescu.

Si fostul presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) Serban Pop este urmarit penal in acest dosar, fiind acuzat de folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii sau pemiterea accesului unor persoane neautorizate la acestea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Sorin Alexandrescu urmarire penala, #Alexandrescu dosar DNA santaj, #dosar Antena RCS RDS, #dosar santaj Sorin Alexandrescu , #stiri Rcs-Rds