RCS&RDS nu mai cumpara UPC

Miercuri, 31 August 2011, ora 11:16
1868 citiri
RCS&RDS nu mai cumpara UPC

Procesul de achizitie a operatorului UPC Romania de catre concurentul RCS&RDS, tranzactie evaluata la 300 milioane dolari, s-a impotmolit in cateva puncte esentiale, conform unor surse apropiate negocierilor.

"Din ceea ce stiu, partile au decis sa nu faca tranzactia", a declarat pentru ZF o persoana implicata in discutii.

Printre punctele cheie asupra carora managerii celor doua companii nu pot sa cada de acord se numara datele financiare din bilantul UPC si schimbul de active de pe piata din Ungaria.

Tranzactia se anunta a fi cea mai importanta din acest domeniu, din 2011.

Totusi exista sanse ca cele doua parti sa reia discutiile.

Oficialii companiilor implicate nu au dorit sa comenteze.

"Tranzactia RCS-UPC a cazut, iar unul dintre motive este esecul negocierilor privind schimbul de active pe piata din Ungaria. (...) RCS nu are timp de pierdut, daca discutiile ar fi fost favorabile, actele ar fi fost deja inaintate la Concurenta", a precizat o alta sursa de pe piata telecom.

O alta persoana apropiata negocierilor UPC-RCS sustine ca esecul tranzactiei se datoreaza unor neintelegeri intre echipele de consultanti ale celor doua parti.

"In aceste conditii RCS&RDS a solicitat realizarea unui audit financiar, dar solicitarea a fost refuzata", a spus aceasta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tranzactie, #tranzactie telecom, #operator telecom, #telefonie, #telefonie fixa, #cablu, #televiziune, #rcs cumpara upc , #stiri Rcs-Rds