RCS & RDS lanseaza noul Fiber Link

Marti, 24 Octombrie 2006, ora 04:48
1630 citiri

Furnizorul de internet, televiziune prin cablu si telefonie fixa RCS & RDS a lansat luni un nou serviciu Fiber Link, sustinut de solutia tehnica cu fibra optica ce ofera o viteza de transfer de pana la 50 Mbps in oras si de pana la 2 Mbps in Internet, au declarat reprezentanti ai companiei.Compania ofera mai ofera pe aceeasi infrastructura, odata cu internet, telefonie de la RDS.Tel si televiziune prin cablu. RDS & RCS continua cu aceasta ocazie politica de dumping, cu preturi scazute si minute gratuite.

Compania a inceput o campanie de preluare a asa-numitelor "retele de cartier" din zonele urbane. De curand, RDS & RCS a preluat furnizorii de internet bucuresteni BNet, RTA, SMN si Hifilan.

Serviciile de furnizare de internet de banda larga pentru utilizatorii individuali au crescut anul trecut cu o rata de aproximativ 900%, iar numai in Bucuresti retelele de cartier controleaza o cota de piata de aproximativ 13%. O asemenea crestere a atras atentia marilor furnizori de servicii internet care, in special RCS&RDS, au inceput sa achizitioneze astfel de retele.

Numarul clientilor abonati la serviciile de telefonie fixa ai RDS & RCS, a crescut cu 22% fata de primavara 2006, atingand cifra de 550.000 la sfarsitul primului semestru. O ficialii companiei se asteapta ca numarul abonatilor sa depaseasca 700.000 la sfarsitul anului 2006.

In luna august, resursele de numerotatie alocate de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) companiei au fost suplimentate cu 60.000 de numere, care urmeaza a fi utilizate pentru servicii de telefonie fixa. RCS&RDS are astfel o alocatie de aproape un milion si jumatate de numere de la ANRC.

RDS&RCS, alaturi de UPC Astral, este principalul furnizor alternativ de telefonie fixa din Romania, segment ce ramane dominat de fostul monopol de stat Romtelecom, unde acum actionar majoritar este grupul elen de telefonie OTE.

Operatorii alternativi detineau in jur de noua la suta din piata de telefonie fixa la finele anului trecut, conform datelor ANRC, desi primele oferte de telefonie fixa de la acestia au aparut la finele anului 2003, la aproape un an dupa eliminarea monopolului RomTelecom asupra acestui segment.

NewsIn