RCS & RDS imprumuta 200 milioane dolari de la ING Bank NV

Luni, 31 Iulie 2006, ora 10:59
1246 citiri

Actionarii companiei de cablu TV si telecomunicatii RCS & RDS urmeaza sa se pronunte pe 15 august asupra deciziei de a obtine un credit de 200 milioane de dolari (560 milioane de lei) de la ING Bank NV Amsterdam sau prin sindicalizare condusa de grupul financiar olandez, conform informatiilor publicate in Monitorul Oficial pe 27 iulie.Scopul acestui imprumut pare a fi dezvoltarea gamei de servicii si extinderea infrastructurii. Conform datelor companiei, societatea RCS & RDS a inregistrat anul trecut o crestere a cotei de piata si a ajuns sa detina 25% din comunicatiile prin cablu, peste 80% din serviciile de televiziune prin satelit, 20% din sectorul providerilor de Internet si peste 9% din telefonia fixa.

Serviciul de telefonie fixa, RDS.Tel, avea in luna aprilie peste 400.000 abonati, iar oficialii companiei se asteapta ca numarul acestora sa depaseasca 700.000 pana la sfarsitul anului 2006. O alta crestere semnificativa a fost inregistrata de Digi TV, care a ajuns sa aiba in aprilie mai mult de 200.000 de abonati. RDS & RCS au anuntat ca in 2006 doresc diversificarea gamei de servicii a Digi TV. Digi TV este un serviciu de televiziune digitala, bazat pe sistemul DTH (Direct To Home).

Operatorul de cablu RCS & RDS a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 200 de milioane de dolari, in crestere cu 60% fata de nivelul anului 2004, potrivit raportului de bilant publicat in luna aprilie de companie.

Daca nu se intruneste cvorumului necesar, intalnirea actionarilor RCS & RDS va avea loc pe 16 august. Compania este controlata de Cable Communications Systems NV din Olanda, cu o participatie de 93,15%.

Bloombiz

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...