Pana la internet te mananca furnizorul

Vineri, 01 Februarie 2008, ora 22:46
1659 citiri
Pana la internet te mananca furnizorul

Unele companii le poruncesc efectiv clientilor sa fie acasa la ora si data stabilita de companie pentru instalare, fara a tine cont de programul lor.
Furnizorii de internet din Romania se lauda cu oferte care mai de care mai atractive. Dispozitive gratuite in limita stocului disponibil, discounturi, minute in retelele de telefonie mobila, viteza garantata si, nu in ultimul rand, "rapiditate in instalare", daca ar fi sa ne luam dupa mesajele publicitare.

Realitatea este insa diferita si indepartata de ceea ce se spune in reclamele televizate sau in cele afisate la colt de intersectie. Majoritatea furnizorilor mari de internet din Romania nu-si prea respecta clientii.

Timpul maxim de instalare a internetului prevazut in contract este depasit frecvent, pachetele oferite au un raport calitate pret foarte scazut, iar angajatii furnizorilor se poarta cu clientii ca si cum viata acestora ar depinde de serviciile lor. Daca am lua in considerare doar "parerea" companiilor, cu siguranta in aceste randuri nu ati fi regasit decat informatii despre cat de profesionisti sunt furnizorii de internet de pe la noi. Cand adresezi aceleasi intrebari consumatorilor, imaginea se schimba radical.

RCS&RDS

Clientul, la discretia noastra

Catalin locuieste in zona Pantelimon, Bucuresti. Dupa ce a incheiat contractul cu RCS&RDS, a fost anuntat ca va avea internetul instalat in perioada de timp prevazuta in contract. "Au trecut cele doua saptamani insa nu a venit nimeni. La un moment dat, am inceput sa sun eu si sa insist sa vina sa-mi puna internet. A doua zi, in jurul orei 14.00, m-a sunt unul dintre tehnicieni sa vada daca sunt acasa. Atunci l-am intrebat daca el e acasa... Mirat, m-a intrebat ce intrebare e asta... el e pe teren, munceste! Bun atunci, i-am zis, la ora asta si eu sunt la serviciu si nu pot merge acasa sa-mi instalati internetul la ce ora aveti chef." De atunci, nu l-a mai sunat nimeni.

In alt cartier bucurestean - Titan, Madalin a incercat si el sa-si instaleze internet de la RCS&RDS. "Imi placea oferta deoarece aveam contractul pe 3 ani, o plata lunara de 55 de lei si o «caruta» de minute de telefonie incluse in abonament. Trece insa timpul si RDS-ul nu mai vine. Dupa o vreme ma suna cineva de la centrala si imi porunceste efectiv sa fiu acasa in ziua X la ora Y, ca vin baietii sa instaleze internetul. Si eu lucrez si nu m-a facut mama casnic, sa stau acasa la cheremul RDS-ului. Asa ca le-am comunicat ca nu ma mai intereseaza contractul lor", ne-a povestit el.

UPC

Raportul calitate-pret lasa de dorit

Reprezentantii UPC Romania ne-au comunicat ca in maximum 5 zile lucratoare un solicitant are internet. La Oana, in Titan, Bucuresti, au venit sa instaleze internetul dupa doua saptamani. "Am avut o neplacere de curand cu ei, mi-au taiat internetul fara sa ma anunte, pentru ca trebuia inlocuit modemul deoarece era prea vechi. Se pare ca nu am fost acasa atunci cand a venit «echipa».

I-am sunat si le-am spus ca e aberant ce se intampla. Si-au cerut scuze si i-au dat drumul a doua zi", ne-a spus ea. Pe de alta parte, Andrei, care locuieste in zona Floreasca, Bucuresti, spune ca aceeasi companie i-a instalat internet plus cablu in numai 3 zile. Iulia locuieste in zona Drumul Taberei.

"Au venit in timpul stabilit, de cinci zile. Initial am avut un abonament de pret mediu, iar internetul mergea greu. Am optat apoi pentru un abonament scump, de fapt, cel mai scump pe care il aveau ei in oferta. La 113 lei merge la fel de prost ca si inainte, desi PC-ul este unul nou. Sunt dezamagita. Calitatea e foarte proasta pentru pretul platit. Iau in considerarea inchiderea abonamentului si contractarea unuia la o retea de cartier", ne-a declarat ea.

ROMTELECOM

Multumiti de ClickNet

La Romtelecom ai doua posibilitati, dupa informatiile primite de la companie. In cazul clientilor deja abonati care au o linie telefonica, timpul maxim de activare a serviciului ADSL este de 4 zile de la data incheierii contractului. In cazul persoanelor care-si instaleaza atat linie telefonica, cat si internet, timpul maxim de instalare a liniei telefonice este de 30 de zile, iar activarea ADSL-ului se face odata cu instalarea liniei telefonice.

Toti oamenii cu care am vorbit, intamplare sau eficienta, au spus ca nu au avut intarzieri de instalare a serviciului ClickNet. Mai mult, au declarat ca sunt multumiti de modul in care acesta functioneaza si de preturile abonamentelor. Adelina, din Brasov, spune ca a avut serviciul ClickNet functional in trei zile de la solicitare. Bogdan, din Bucuresti, spune ca este multumit de ClickNet. "Nu mai stiu exact, insa totul a fost gata in circa patru zile. Merge bine si oferta de pret este foarte buna", spune el.

De asemenea, Alex, din Ramnicu-Valcea, spune ca a "navigat pe internet in numai 3 zile de la data incheierii contractului". Probleme apar atunci cand inchei un contract mai aparte, care presupune si livrarea unui PC sau a unui laptop. Poti sa astepti cu saptamanile, din cauza stocurilor limitate, daca ar fi sa citam explicatiile firmei. Si rabdarea clientilor are o limita!

ALTFEL

Solutii rapide, retelele de cartier

Tot in Titan - Bucuresti, Daniel si-a pus internet la o ora dupa ce a sunat la reteaua de cartier al carei fluturas l-a gasit in cutia postala - TitanNet. "Costa 30 de lei pe luna, nu am niciun fel de restrictie si viteza de transfer e excelenta. Baietii te asteapta si cu banii daca nu ai sau nu ai timp sa mergi sa platesti. Pica destul de rar, insa avand in vedere ca este o retea de cartier ce nu foloseste tehnologii superavansate, este acceptabil", ne-a spus el.

Si reteaua C-ZONE, care acopera Crangasi, Grivita, Ion Mihalache, Rahova si Drumul Taberei, instaleaza internetul foarte repede. Alexandra, care locuieste in Drumul Taberei, a avut internetul instalat la numai o zi dupa ce a sunat la firma. "La un pachet foarte avantajos, pur si simplu «zboara»", ne-a declarat ea.

Gigi a avut internet intr-unul dintre caminele studentesti din Sibiu in numai 3 zile - un timp foarte bun pentru un oras din provincie - de la o firma locala, Asconet, principala alternativa in oras la RDS&RCS. Asta, in cazul in care in oras nu exista retele de cartier mari.

<a href=http://evz.ro/articole/detalii-articol/393096/Pana-la-internet-te-mananca-furnizorul/ target=_blank>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>
Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.