Instanta a decis ca Discovery trebuie "sa se abtina" sa ii instige pe abonatii RCS&RDS

Sambata, 15 Iunie 2013, ora 09:09
1911 citiri
Instanta a decis ca Discovery trebuie "sa se abtina" sa ii instige pe abonatii RCS&RDS
Sursa foto: Realitatea.net

Compania Discovery trebuie "sa se abtina de la orice forma de instigare a abonatilor RCS&RDS", prin intermediul televiziunilor pe care le detine sau al site-ului prietenii.discovery.ro, potrivit unei decizii a Judecatoriei sectorului 5 Bucuresti.

RCS&RDS SA a dat in judecata Discovery Communications Europe Limited si Discovery Romania SRL in data de 17 aprilie. Obiectul dosarului depus la Judecatoria sectorului 5 Bucuresti este "ordonanta presedintiala".

Printr-o decizie pronuntata pe 13 iunie, instanta a respins "ca neintemeiata exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a paratei SC Discovery Romania SRL". De asemenea, instanta a admis in parte actiunea. "Dispune ca paratele (Discovery Communications Europe Limited si Discovery Romania SRL, n.r.) sa se abtina de la orice forma de instigare a abonatilor RCS&RDS prin intermediul site-ului web prietenii.discovery.ro', inclusiv prin difuzarea de croll-uri succesive pe posturile Discovery".

Decizia instantei este "executorie" si poate fi atacata cu recurs in termen de 5 zile de la pronuntare.

Totodata, decizia este valabila pana la solutionarea unei alte cauze ce face obiectul unui alt dosar aflat pe rolul Judecatoriei sectorului 5 Bucuresti, in care RCS&RDS a dat de asemenea in judecata Discovery Communications Europe Limited si Discovery Romania SRL. Urmatorul termen in acest al doilea dosar, inregistrat in data de 4 decembrie 2012, este 9 septembrie 2013, iar obiectul dosarului este "obligatia de a face".

RCS&RDS a scos, in seara de 29 noiembrie 2012, de pe retelele sale de cablu (care au aproximativ doua milioane de abonati, n.r.) toate canalele operate de compania Discovery Networks, inclusiv Discovery Channel, fara a avea aprobarea Consiliului National al Audiovizualului (CNA) pentru modificarea grilei de programe, asa cum impune Legea audiovizualului.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#decizie instanta Discovery RCS, #proces Discovery RCS RDS, #difuzare Discovery RCS RDS , #stiri Rcs-Rds