Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Din februarie, facturile RCS&RDS nu se vor mai plati in avans

Din februarie, facturile RCS&RDS nu se vor mai plati in avans

Facturile pentru serviciile RCS & RDS aferente fiecarei luni vor trebui achitate, incepand din februarie, in cursul lunii respective.

De asemenea, modul de facturare pentru serviciile de televiziune prin cablu va fi similar cu cel folosit pentru serviciile de Internet, Telefonie si Televiziune prin satelit - Digi TV.

RCS & RDS deserveste 1,15 milioane de abonati pentru serviciile de televiziune prin cablu, 640.000 de abonati pentru serviciul RDS.Tel, peste 400.000 pentru serviciul de Internet broadband si peste 500.000 de clienti pentru Digi TV - televiziunea digitala prin satelit.

Aceasta masura a venit ca urmare a avertizarilor Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, care a semnalat ca plata cu o luna in avans a abonamentelor la cablu reprezinta o clauza contractuala abuziva.

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Marian Zlotea, a convenit cu reprezentantii marilor operatori de servicii de cablu tv, internet, televiziune digitala, telefonie mobila si fixa eliminarea obligativitatii platii in avans a abonamentului pentru imbunatatirea contractelor incheiate cu beneficiarii serviciilor.

Cu acest prilej, ANPC a convenit si obligativitatea operatorului economic de a instiinta consumatorul inaintea opririi furnizarii serviciilor respective, precum si eliminarea clauzei contractuale privind obligarea consumatorului la plata unei taxe in cazul denuntarii unilaterale din partea consumatorului a contractului.

Ca urmare a discutiilor cu presedintele ANPC, operatorii au fost de acord cu introducerea in contract a clauzei prin care se obliga sa notifice consumatorul cu 30 de zile inainte de expirarea contractului. Cele doua parti au convenit ca operatorii sa stipuleze in contract obligativitatea deducerii din factura a contravalorii perioadei in care consumatorii nu au beneficiat de serviciile respective, din motive independente de ei.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1002 ori