Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CNA cere RCS&RDS sa respecte legislatia audiovizualului privind scoaterea din grila a AXN Black

CNA cere RCS&RDS sa respecte legislatia audiovizualului privind scoaterea din grila a AXN Black


Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, marti, sa solicite RCS&RDS sa respecte legislatia audiovizualului in privinta scoaterii din grila a AXN Black, membrii CNA constatand ca RCS nu a depus la Consiliu documentele necesare in cazul modificarii grilelor de programe de catre cablisti.

RCS&RDS a scos, joi, 7 noiembrie, in jurul orei 23.30, televiziunea de filme si seriale AXN Black de pe retelele sale de cablu, inlocuind-o cu postul pentru copii Nickelodeon.

Consiliul National al Audiovizualului a analizat aceasta situatie in sedinta de marti. Membrii Consiliului au constatat ca RCS&RDS a informat, prin intermediul unei adrese din 20 septembrie, CNA cu privire la faptul ca ar putea sa scoata din grilele sale de cablu si satelit televiziunile AXN, AXN Crime si AXN Sci-Fi. Pe 1 octombrie, AXN Crime si AXN Sci-Fi au fost rebranduite in AXN White si AXN Black.

Potrivit adresei respective, contractul de retransmisie incheiat intre RCS&RDS si AXN Europe Limited pentru distributia pe teritoriul Romaniei a televiziunilor AXN, AXN Crime si AXN Sci-Fi a incetat la data de 31 august.

"Suntem in negocieri pentru incheierea unui nou contract de retransmisie, insa nu s-a reusit pana la acest moment (20 septembrie, n.r.) sa se ajunga la o intelegere privind noile conditii pentru preluarea si retransmiterea in continuare a programelor AXN", se mai spunea in adresa transmisa CNA de catre RCS&RDS.

Insa, potrivit membrilor CNA, in cazul modificarii grilei de programe, RCS&RDS ar fi trebuit sa respecte articolul 74, alineatul 3 din Legea audiovizualului, potrivit caruia "Distribuitorii de servicii pot modifica structura ofertei de servicii de programe retransmise numai cu acordul Consiliului".

De asemenea, RCS&RDS ar fi trebuit sa respecte si articolul 5 din Decizia CNA numarul 72/ 2012, potrivit caruia "(2) In cazul modificarii structurii ofertei de servicii, distribuitorul de programe va depune urmatoarele documente: a) cererea conform modelului prevazut in anexa nr. 1; b) structura ofertei de servicii conform modelului prevazut in anexa nr. 2; c) acceptul de retransmisie sau, dupa caz, contractul de retransmisie, numai pentru serviciile de programe care fac obiectul modificarii".

Membrii CNA au constat ca aceste documente nu au fost depuse de RCS&RDS la CNA, fapt pentru care au decis, marti, sa solicite RCS sa respecte legislatia audiovizualului.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1114 ori