Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ANAF:Nu e exclus ca oameni din Garda Financiara sa fi dat contractul semnat de Dragomir cu RCS&RDS

ANAF:Nu e exclus ca oameni din Garda Financiara sa fi dat contractul semnat de Dragomir cu RCS&RDS


ANAF nu exclude posibilitatea ca angajatii Garzii Financiare care au controlat societatea lui Dumitru Dragomir, Bodu SRL, sa transmita unei terte persoane contractul de asociere cu RCS&RDS, insa nu sunt probe concludente in acest sens, raportul in urma anchetei pe acest subiect fiind transmis DNA.

Ancheta interna a fost declansata ca urmare a afirmatiilor presedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir potrivit carora, dupa controlul ANAF la firma sa, contractul cu RCS&RDS a ajuns in posesia unor persoane din trustul Intact.

"In urma anchetei desfasurate de Directia Generala de Integritate din cadrul ANAF, a reiesit faptul ca angajatii Garzii Financiare care au instrumentat controlul la societatea SC Bodu SRL au avut in permanenta acces la contractul de asociere in participatiune dintre SC Bodu SRL si SC RCS&RDS SA, nefiind exclusa posiblitatea ca acestia sa-l transmita unei terte persoane", se arata intr-un comunicat al ANAF.

Documentul mai precizeaza ca, desi "din cercetarea administrativa facuta de Directia Generala de Integritate din cadrul ANAF nu au rezultat probe concludente care sa demonstreze transmiterea catre terti a contractului dintre cele doua societati de catre reprezentantii Garzii Financiare, intrucat dosarul face obiectul unei cercetari a Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), astazi 7 iunie 2013 s-a inaintat raportul cercetarii administrative catre DNA in vederea conexarii acestora".

Directorul Antena TV Group Sorin Alexandrescu a fost retinut in 30 mai, sub acuzatia de santaj. Procurorii au afirmat ca urmarea sa-l determine pe administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei, sa semneze un contract de retransmisie de 7,2 milioane de euro anual, pe o perioada de cinci ani, insa, in final, directorul general al Antena TV Group a fost de acord si cu un contract de patru milioane de euro pe an pe o perioada de cinci ani, promitand in schimb sa nu mai publice informatiile legate de contractul dintre RCS&DS si firma lui Dumitru Dragomir, SC Bodu SRL.

Sorin Alexandrescu au fost arestat pentru 30 de zile in 31 mai, insa a facut recurs si joi, 6 iunie a fost eliberat, avand interdictie 30 de zile sa paraseasca tara.

Vineri, Alexandrescu a fost chemat din nou la DNA pentru declaratii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 978 ori