Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sorin Alexandrescu si Camelia Voiculescu, audiati la DNA

Sorin Alexandrescu si Camelia Voiculescu, audiati la DNA


Presedintele Intact Media Group, Camelia Voiculescu, si directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, s-au prezentat luni la Directia Nationala Anticoruptie, pentru a fi audiati in dosarul privind santajarea unui administrator de la RCS/RDS.

Sorin Alexandrescu a fost pus sub acuzare in acest dosar pentru savarsirea infractiunii de santaj iar Camelia Voiculescu este urmarita penal pentru complicitate la santaj.

Potrivit DNA, in perioada 16 aprilie - 24 mai, Sorin Alexandrescu, director general al Antena TV Group, l-a amenintat pe Ioan Bendei, administrator la RCS/RDS, ca va incepe o campanie media compromitatoare impotriva sa, daca nu semneaza in numele companiei RCS/RDS un contract avand ca obiect retransmisia si distributia prin satelit a programelor apartinand Antena TV Group.

"Sorin Alexandrescu a constrans, in intervalul 16 aprilie 2013 - 24 mai 2013, in mod repetat, partea vatamata Ioan Bendei, administrator al unei societati comerciale, amenintand-o cu darea in vileag a unor fapte compromitatoare pentru aceasta de natura a-i afecta viata personala si cariera profesionala. In aceasta modalitate, cel in cauza a urmarit sa-l determine pe Ioan Bendei sa semneze in numele companiei RCS/RDS un contract avand ca obiect retransmisia si distributia prin satelit a programelor apartinand Antena TV Group SA in conditii prestabilite, respectiv pe o perioada de 5 ani, valoarea acestuia fiind de 7,2 milioane euro/anual, ceea ce implica incasarea unui pret de 0,6 euro/lunar/abonat", sustine DNA.

Procurorii declara ca, la jumatatea lunii aprilie 2013, administratorul de la RCS a fost contactat telefonic de Sorin Alexandrescu, care i-a solicitat o intrevedere urgenta, imprejurare in care, in ziua de 16 aprilie 2013, intre cei doi a avut loc o intalnire la un hotel.

Cu acest prilej, Sorin Alexandrescu i-a adus la cunostinta administratorului Ioan Bendei ca are in posesie un contract incheiat in anul 2009 intre RCS/RDS si Bodu SRL, contract semnat de Ioan Bendei in numele companiei RCS/RDS, valoarea totala a acestuia fiind de 3,5 milioane euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1346 ori