Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

RCS&RDS saluta reducerea tarifelor de interconectare pentru telefonia mobila

RCS&RDS saluta reducerea tarifelor de interconectare pentru telefonia mobila


RCS&RDS apreciaza drept binevenita reducerea tarifelor pentru terminarea apelurilor in retelele de comunicatii mobile la nivelul de 0,86 eurocenti/minut, prin initierea de catre ANCOM a consultarii publice in scopul stabilirii tarifelor maxime propuse pentru serviciile de interconectare.

"Speram ca procesul sa fie finalizat intr-un termen cat mai scurt, astfel incat noul tarif sa poata fi aplicat de la 1 ianuarie 2014, avand in vedere deosebita importanta a scaderilor de tarife pentru consumatorii finali, precum si intarzierea fata de termenele din recomandarile europene, dar si alte tari europene", se arata intr-un comunicat transmis de companie.

RCS&RDS exemplifica prin tarifele din alte state europene, precum:

Franta cu un tarif de 0,84 eurocenti/minut incepand cu ianuarie 2013,

Italia, cu un tarif de 0,98 eurocenti/minut incepand cu iulie 2013,

Spania cu un tarif de 1,09 eurocenti/minut incepand cu iulie 2013,

Marea Britanie cu un tarif de 0,848 pence/minut incepand cu aprilie 2013

Doar prin tarife de terminare a apelurilor in alte retele mobile bazate pe costuri exista premisele pentru o competitie corecta si echitabila intre operatorii mobili, de care sa beneficieze in mod direct consumatorii finali, persoane fizice si afaceri, se mentioneaza in comunicat.

"Impactul asupra consumatorilor al scaderii tarifelor pentru terminarea apelurilor in retelele de comunicatii mobile (luand in calcul traficul total de voce terminat catre retelele mobile nationale si originat din alte retele fixe si mobile nationale) ar insemna reduceri de costuri de peste 150 milioane euro pe an, care credem ca ar trebui sa se reflecte in sumele platite de catre utilizatorii finali. Mai mult, reducerea tarifelor de interconectare mobile reflectata in preturile consumatorilor ar duce la scaderea facturilor acestora, dar si la incurajarea consumului", se mai spune in comunicatul RCS&RDS.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1663 ori