Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Videanu sustine ca toate contractele de salubritate vor fi facute publice

Videanu sustine ca toate contractele de salubritate vor fi facute publice
Salubrizarea domeniului public din Bucuresti este executata de catre primariile de sector, iar bugetul este intocmit de acestea, dar primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, considera ca este o idee buna ca toate contractele de salubritate incheiate de primarii sa fie facute publice.

Primaria Capitalei informeaza, printr-un comunicat, ca finantarea si executia contractelor de salubrizare a domeniului public de pe raza municipiului Bucuresti au fost transferate in sarcina primariilor de sector in anul 2001. in aceste conditii, bugetul pentru salubrizarea stradala este intocmit de fiecare primarie de sector si, conform unei hotarari a Consiliului General, firmele de salubrizare trebuie sa intocmeasca lunar un raport pe baza caruia primariile de sector fac decontarea lucrarilor. Rapoartele trebuie, totodata, sa fie avizate si de Primaria Capitalei.

"Pana in prezent, Primaria Capitalei nu a primit nici din partea Primariei Sectorului5, nici a Administratiei Domeniului Public (ADP) sector 5 un astfel de raport. in aceste conditii, Primaria Capitalei nu stie cum s-au putut face platile si solicita Curtii de Conturi sa verifice acest lucru. Primarul general considera ca este o idee buna ca toate contractele de salubritate incheiate de primariile de sector sa devina publice, cu atat mai mult cu cat in sectorul 5 nu poate fi vorba de salubrizare, ci de o mizerie de nedescris", se mai arata in comunicat.

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, i-a solicitat, joi, primarului Capitalei, Adriean Videanu, sa faca publice contractele pentru iluminat cu firma Luxten si pe cele de salubrizare incheiate cu firmele de profil, avertizand ca daca ele nu sunt prezentate intr-o saptamana, va solicita un control. Primarul sectorului 5 a afirmat ca bucurestenii au dreptul sa stie cum cheltuieste primaria sumele cetatenilor, motiv pentru care l-a avertizat atat pe Videanu cat si pe directorii de la Administratia Strazilor si de la RATB ca, daca intr-o saptamana contractele nu vor fi facute publice, va cere institutiilor abilitate sa faca un control.

Potrivit lui Marian Vanghelie, majoritatea firmelor de salubrizare sunt conduse de membri ai PD, iar acestia, afirma primarul sectorului cinci, "stabilesc in cadrul sedintelor de partid cum sa se dirijeze banii pe salubrizare". Intrebat cum comenteaza faptul ca Videanu a declarat ca il va da in judecata, Marian Vanghelie a afirmat ca il roaga chiar sa o faca mai repede pentru a putea avea motiv sa vina si cu alte dosare cu ilegalitati ale actualului primar general.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 827 ori