Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Trasee ecumenice: obiectivele religioase din jurul Bucurestiului

Trasee ecumenice: obiectivele religioase din jurul Bucurestiului

Turistii care vor sa profite de timpul liber din weekend si sa viziteze obiectivele turistice din jurul Bucurestiului, pot opta pentru unul dintre cele noua trasee ecumenice, lansate de Ministerul Turismului si RATB. 

Cele noua linii pilot cuprind unul, doua sau trei obiective dintre manastirile Caldarusani, Balamuci, Cernica, Pasarea, Ciorogarla, Biserica "Adormirea Maicii Domnului" si Biserica "Sf. Ilie" din Calugareni, Biserica "Sf. Voievozi" din Hulubesti, Biserica "Sf. Gheorghe" din Branistari si Parcul Natural Comana.

Manastirea Caldarusani
a fost intemeiata de Matei Basarab, in perioada 1637-1638. Unul dintre aspectele interesante referitoare la acest lacas de cult este faptul ca Nicolae Grigorescu a pictat cateva dintre icoanele prezente in manastire, printre acestea numarandu-se Sfanta Treime si Incoronoarea Sfintei Fecioare, Iisus Hristos Invatator sau Sfintii Imparati Constantin si Elena.

Preotii de la Manastirea Caldarusani au fost stabiliti temporar, la inceputul secolului al XIX-lea la  Manastirea Balmuci, aflata in satul Balta Neagra, pe un drum forestier, la 3 km nord de satul Sitaru.

Existenta bisericii este mentionata de Nicolae Iorga.

Una dintre cele mai cunoscute manastiri situate in apropierea capitalei este Manastirea Cernica, atestata documentar din  1608. Sfantul Ierarh Calinic de la Cernica este ctitorul celor mai importante cladiri ale manastirii, printre care se numara o biblioteca si o scoala de pictura bisericeasca.

Un alt lacas de cult prezent pe ruta traseelor ecumenice puse la dispozitie de RATB, este Manastirea Pas?rea. Aceasta gazduieste un muzeu unde sunt expuse icoane, carti vechi, haine si diferite obiecte de cult.

Biserica Ciorogarla, sau Biserica Samurcasesti este ctitorie a vornicului Constantin si Zinca Samurcas, zidita in anul 1808. Lacasul de cult este cunoscut in special pentru cele trei altare.

Biserica "Adormirea Maicii Domnului" din localitatea Glina are parte de o istorie incompleta, pentru ca niciun document nu vorbeste despre intemeierea ei.

Potrivit unui anuar al Casei Bisericii, intocmit in anul 1909, biserica ar fi fost construita in anul 1700 si recladita in anul 1890.

Infiintat in 2004, Parcul Natural Comana si reprezinta cea mai mare arie protejata din sudul tarii: 25000 hecatare.

Intrarea in Parcul Natural Comana cu masina este taxata cu 15 lei, in timp ce accesul persoanelor este permis pentru 3 lei. Turistii pot vedea exemplare de arbori ocrotiti.

Biserica "Sf. Voievozi"
din Hulubesti a fost construita in 1840 - 1842 si este recunoscuta istoric prin victoria lui Mihai Viteazu din 1595 asupra armatei otomane.

Biserica "Sf. Gheorghe" din Branistari
, datata din secolul al XIX-lea si Biserica Sf Ilie din Calugareni construita in 1938 sunt alte doua lacase de cult prezente pe traseele propuse de RATB.

Pretul unei calatorii dus-intors este 15 lei, iar plecarile se fac incepand cu ora 8,30 din Piata Presei Libere, Piata Sf. Vineri si din Ghencea.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2832 ori
Citeste mai multe despreecumenice trasee turism turisti