Taximetristii profita din plin de greva RATB

Joi, 01 Aprilie 2010, ora 11:48
2115 citiri
Taximetristii profita din plin de greva RATB

Protestul spontan al angajatilor RATB a crescut de pana la trei ori numarul comenzilor la taxi, flota auto fiind in unele cazuri insuficienta pentru a acoperi cererea, au declarat joi pentru Agentia NewsIn reprezentantii companiilor Meridian, Cobalceascu si Taxi 2000.

"Cererea s-a triplat fata de o zi normala. In prezent, sunt blocaje in trafic in mai multe zone, printre acestea fiind Moghioros, Drumul Taberei si intersectia cu Lujerului. In acest moment, peste 700 de masini se afla in trafic, insa acestea sunt insuficiente, cererea este foarte mare. Au ramas la munca inclusiv angajatii din tura de noapte, pentru a putea face fata comenzilor", au declarat pentru Agentia NewsIn reprezentantii companiei de taxi Cobalcescu.

De asemenea, dispeceratul companiei Meridian a comunicat ca inregistreaza in acest moment o dublare a comenzilor.

"In total, parcul nostru auto numara 1.200 de masini, in prezent in trafic fiind 800 de taxiuri, care nu fac fata cererii", au declarat pentru Agentia NewsIn reprezentantii Meridian.

Si reprezentantii companiei Taxi 2000 au spus ca, pana in prezent, cererea de taxiuri s-a triplat, precizand ca sunt in trafic peste 1.000 de masini.

"Facem cu greu fata cererii, chiar daca avem in trafic peste 1.000 de masini. Pe teren se afla inclusiv cei din tura de noapte. Soferii sunt chemati in diferite locuri, insa cand ajung la destinatie clientii se imbulzesc pur si simplu si se cearta pe taxiuri. Noi incercam sa luam cate doi - trei clienti, care merg in zone apropiate, pentru a multumi pe toata lumea", a precizat sefa de tura de la dispeceratul Taxi 2000.

Conducerea Metrorex a declarat joi ca este pregatita sa suplimenteze cu 15% numarul garniturilor daca numarul calatorilor va creste si trenurile nu vor mai face fata.

Aproximativ 2.000 de soferi bucuresteni de troleibuze, autobuze si tramvaie au refuzat, in aceasta dimineata, sa iasa cu masinile pe traseu.

Soferii RATB au refuzat sa iasa pe trasee, nemultumiti de faptul ca bugetul Regiei este prea mic si va ajunge doar pana in luna august. Soferii se tem ca le-ar putea fi reduse salariile.

Protestatarii spun ca daca se va realiza o rectificare bugetara joi vor iesi la munca, insa vor o garantie scrisa ca se va intampla acest lucru.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#angajati, #cerere, #protest, #ratb, #taxiuri , #stiri Ratb