Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tariceanu ii pune bete in roate lui Videanu in afacerea "parcul Bordei"

Tariceanu ii pune bete in roate lui Videanu in afacerea "parcul Bordei"
Premierul Tariceanu ii cere primarului Videanu terenul din spatele sediului Guvernului, unde in prezent se afla Depoul Victoria, pentru a construi sedii noi pentru ministerele mediului si sanatatii, acelasi teren oferit de Videanu omului de afaceri Constanda in schimbul parcului Bordei.

"I-am cerut sefului Secretariatului General al Guvernului, Ilie Bolojan, sa trimita o adresa oficiala Primariei Capitalei, prin care sa solicite terenul care este in acest moment utilizat de Depoul Victoria, pentru constructia unor cladiri guvernamentale. (...) Avem un deficit enorm de spatii", a anuntat premierul la finalul sedintei de Guvern de marti. Tariceanu a argumentat ca, in acest moment, ministerele mediului si sanatatii isi desfasoara activitatea in spatii "improvizate" in cladirea Ministerului de Interne.

Premierul a invocat "spiritul bunei colaborari dintre Guvern si Primarie". "Nu o data Primaria a beneficiat de ajutorul si de sprijinul Guvernului. Cel mai recent exemplu este alocarea unei sume de bani pentru modernizarea stadionului Lia Manoliu. (...) I-as solicita domnnului primar Videanu sa analizeze cu bunavointa aceasta cerere", a spus Tariceanu.

Premierului i s-a amintit, de catre ziaristi, ca Depoul Victoria ar fi solicitat de omul de afaceri Costica Constanda, in schimbul Parcului Bordei. "Vreau sa va spun ca eu sunt prim-ministrul Romaniei si nu ma intereseaza afacerile imobliliare", a replicat Tariceanu.

Primarul Capitalei a avut, luni, o intrevedere cu omul de afaceri Costica Constanda, in incercarea de a gasi o solutie ca zona Bordei sa ramana parc. Potrivit Pimariei, intalnirea s-a soldat cu un esec, pentru ca nu-a ajuns la nicio intelegere.

Potrivit unor surse insa, Videanu i-ar fi propus lui Constanda un teren situat in spatele Guvernului, pe care se afla depoul RATB Victoria.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 707 ori