RATB va produce sub licenta un tramvai low cost

Luni, 21 Februarie 2011, ora 14:25
2270 citiri
RATB va produce sub licenta un tramvai low cost

Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB), in colaborare cu Astra Vagoane Arad si Siemens, va produce sub licenta un tramvai numit Imperio, care sa fie ieftin si sa aiba succesul Loganului pe piata interna si pe cea externa, a anuntat, luni, directorul RATB, Adrian Crit, citat de NewsIn.

"Tramvaiul va fi de calitate occidentala, cu podea joasa si aer conditionat, si va costa circa doua milioane de euro, fata de 2,5 milioane, cat costa in general un astfel de vehicul de transport public", a mai spus Crit.

Tramvaiul va avea doua-sase corpuri. Un tramvai cu patru corpuri va putea transporta circa 300 de calatori.

Licenta Siemens pentru vagoane apartine Astra Vagoane, care va contribui si cu investitii in amenajarea spatiilor si retehnologizarea liniei de productie din cadrul Uzinei de Reparatii Atelierele Centrale RATB.

Siemens va aduce o parte din piese, printre care si motorul, iar RATB va pune la dispozitie spatiile de productie si forta de munca, estimata la 150 de persoane.

Tramvaiele vor fi destinate atat pietei interne, cat si celei externe, iar cei trei parteneri vor beneficia de parti egale din profit, in baza unui acord-cadru pe 10 ani.

Prototipul Imperio va fi gata in octombrie, iar pana la sfarsitul anului vor fi construite primele patru-cinci tramvaie. Productia anuala este estimata la 30-40 de tramvaie. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ratb, # tramvai, # logan , #stiri Ratb