RATB suplimenteaza autobuzele de pe traseele deservite de metrou

Luni, 31 Mai 2010, ora 15:52
1349 citiri
RATB suplimenteaza autobuzele de pe traseele deservite de metrou

RATB a anuntat ca, marti, cand este anuntata greva angajatilor Metrorex, va suplimenta cu 15-20% numarul autobuzelor care circula in zonele deservite de reteaua de metrou si ca pe cele patru trasee unde nu vor circula tramvaie vor fi introduse autobuze, transmite Mediafax.

Potrivit unui comunicat de luni al RATB, avand in vedere greva de solidaritate anuntata pentru marti de catre o parte a sindicalistilor RATB care lucreaza in transportul electric si in urma cererii primarului general, s-a decis ca toate liniile regiei sa fie acoperite cu mijloace de transport in comun.

Astfel, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, Bulevardul Basarabia si Calea Calarasilor, unde in mod normal circula tramvaiele 19, 40 si 56, vor circula marti autobuzele 619, 640 si 656.

Pe Bulevardul Aerogarii si strada Barbu Vacarescu, unde circula de obicei tramvaiul 5, va circula linia de autobuze 605 pe acelasi traseu ca cel al tramvaiului.

Pe calea Giulesti, unde in mod normal circul tramvaiul 44, va circula linia de autobuze 644. 

Totodata, in prelungirea Ferentari si Calea Ferentari intre Zetari si calea Rahovei, unde de obicei circula tramvaiul 8, va circula linia 608.

Potrivit reprezentantilor regiilor, traseele initiale ale autobuzelor si ale trolebuzelor raman neschimbate, iar in zonele deservite de reteaua de metrou, liniile de autobuze vor functiona cu un parc suplimentar de 15-20%.

Reprezentantii RATB mai precizeaza ca in cazul in care va fi nevoie vor fi introduse pe traseu linii speciale care vor prelua bucurestenii din zonele aglomerate ale Capitalei.

#ratb, #autobuze, #metrou, #greva , #stiri Ratb