RATB cumpara energie electrica de la o "firma de apartament"

Marti, 11 Ianuarie 2011, ora 11:28
2376 citiri
RATB cumpara energie electrica de la o "firma de apartament"

RATB va cumpara, pentru un interval de trei luni, energie electrica in valoare de 12,7 milioane lei (circa trei milioane de euro), cistigatorul licitatiei fiind Transenergo Com, firma care castiga constant licitatii organizate de regia bucuresteana, conform unui anunt de atribuire.

Regia de transport a Capitalei apeleaza frecvent la licitatii prin intermediul Bursei Romane de Marfuri (BRM), la acestea participand jucatori mari, ca Electrica sau CEZ, insa printre castigatori s-au numarat in special firme etichetate de presa ca fiind "de apartament", ca Petprod sau Transenergo.

Astfel, conform unui anunt publicat tot pe site-ul guvernamental de licitatii publice, Transenergo SRL a castigat in 2009, in fata unor competitori importanti, un contract de furnizare a energiei electrice cu RATB de 6,45 milioane lei, pentru aprilie-iunie 2009.

Reprezentantii RATB au declarat, pentru NewsIn, ca licitatia de atunci a fost organizata conform procedurilor legale, la BRM.

Criteriul de atribuire a fost pretul cel mai scazut, au mai precizat cei de la RATB. La licitatie au participat patru firme, printre care CEZ Vanzare, parte a grupului CEZ, unul dintre producatorii, furnizorii si distribuitorii importanti de energie din Europa.

Transenergo a mai castigat licitatii pentru furnizarea de energie catre RATB.

In mai 2008, regia bucuresteana a cumparat 19.160 MWh de energie electrica, pentru perioada iulie-septembrie a anului trecut, de la Transenergo Com, cu 5,04 milioane lei, printr-o licitatie organizata tot de BRM, in competitie fiind si doi ofertanti de calibru, CEZ Vanzare si Electrica.

Tot Transenergo a vandut RATB, tot prin BRM, pentru perioada octombrie-decembrie 2008, 30.518 MWh, cu 8,352 milioane lei. Transenergo vinde energie regiei bucurestene nu numai prin intermediul bursei specializate, ci si direct, prin negociere. Pentru perioada 29-31 aprilie, sub pretextul unei situatii de urgenta, regia bucuresteana a cumparat de la Transenergo 910 MWH cu 247.182 lei.

Transenergo este o firma cu sediul intr-un apartament in Bucuresti si are printre actionari pe Rada Oprica cu 51% si pe o femeie in varsta de 75 ani din Simleul Silvaniei, Ileana Olah, care detine 41% din capitalul social de 790.020 lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, criticată pentru prelungirea plafonării prețului la energie. „Amestecul statului distorsionează piața și aduce taxe mai mari”
România, criticată pentru prelungirea plafonării prețului la energie. „Amestecul statului distorsionează piața și aduce taxe mai mari”
Trei experți internaționali în energie prezenți la conferința „Romanian Energy Market Conference. Securitatea aprovizionării cu gaze în etapa post-plafonare a prețului”, organizată de...
#ratb, #licitatii, #energie electrica , #stiri Ratb