Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

RATB cumpara energie electrica de 8,35 milioane de euro

RATB cumpara energie electrica de 8,35 milioane de euro

RATB va cumpara, pentru un interval de 12 luni, energie electrica in valoare de 35,6 milioane lei (circa 8,35 milioane de euro), procedura de achizitie fiind organizata prin Bursa Romana de Marfuri (BRM), conform unui anunt de intentie publicat pe site-ul guvernamental de licitatii publice, informeaza NewsIn.

Necesarul cantitatii de energie electrica pe 2011 este de 117.086 MWh, conform aceluiasi anunt.

RATB apeleaza frecvent la BRM, la licitatii participand jucatori mari, ca Electrica sau CEZ, dar printre castigatori s-au numarat in special firme etichetate de presa ca fiind "de apartament", ca Petprod sau Transenergo.


Astfel, conform unui anunt publicat tot pe site-ul guvernamental de licitatii publice, Transenergo SRL a castigat in 2009, in fata unor competitori importanti, un contract de furnizare a energiei electrice cu RATB de 6,45 milioane lei, pentru aprilie-iunie 2009.


Reprezentantii RATB au declarat, pentru NewsIn, ca licitatia a fost organizata conform procedurilor legale, in cadrul unei licitatii la Bursa Romana de Marfuri.


Criteriul de atribuire a fost pretul cel mai scazut, au mai precizat cei de la RATB.


La licitatie au participat patru firme, printre care CEZ Vanzare, parte a grupului CEZ, unul dintre producatorii, furnizorii si distribuitorii importanti de energie din Europa.


Transenergo a mai castigat licitatii pentru furnizarea de energie catre RATB.


In mai 2008, regia bucuresteana a cumparat 19.160 MWh de energie electrica pentru perioada iulie-septembrie a anului trecut de la Transenergo Com, cu 5,04 milioane lei, printr-o licitatie organizata tot de BRM, in competitie fiind si doi ofertanti de calibru, CEZ Vanzare si Electrica.


Tot Transenergo a vandut RATB, tot prin BRM, pentru perioada octombrie-decembrie 2008, 30.518 MWh, cu 8,352 milioane lei.


Transenergo vinde energie regiei bucurestene nu numai prin intermediul bursei specializate, ci si direct, prin negociere.


Pentru perioada 29-31 aprilie, sub pretextul unei situatii de urgenta, regia bucuresteana a cumparat de la Transenergo 910 MWH cu 247.182 lei.


Transenergo este o firma cu sediul intr-un apartament in Bucuresti si are printre actionari pe Rada Oprica cu 51% si pe o femeie in varsta de 75 ani din Simleul Silvaniei, Ileana Olah, care detine 41% din capitalul social de 790.020 lei.


Firma a avut un profit net de 1,49 milioane lei in 2007, dar are datorii la buget de 37,44 milioane lei si creante de 21,76 milioane lei.


Ringul energiei electrice a fost lansat la BRM in luna februarie 2007, iar primele tranzactii cu energie electrica au avut loc o luna mai tarziu.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1150 ori
Citeste mai multe despreratb contracte energie pret