Petrom alimenteaza RATB-ul

Marti, 20 Ianuarie 2009, ora 12:54
2666 citiri
Petrom alimenteaza RATB-ul

Compania Petrom a castigat o licitatie deschisa organizata de Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB), pentru achizitia de carburanti si alte produse petroliere, in valoare de 111.345.131 lei, potrivit unui anunt de atribuire al RATB de pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice. Contractul are o durata de un an.


Potrivit anuntului de atribuire de pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice, numai doua companii au depus oferte pentru aceasta licitatie.


Petrom are activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale si Energie si exploateaza rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, avand o capacitate maxima anuala de rafinare de opt milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania. Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 257 benzinarii in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia.


Grupul austriac OMV detine 51,01% din actiunile Petrom. Ministerul Economiei detine 20,64% din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea SA detine 20,11%, iar 8,24% apartin actionarilor minoritari.