Parcare de 700 de locuri, amenajata la fosta Autogara Militari

Luni, 21 Iunie 2010, ora 17:01
1842 citiri
Parcare de 700 de locuri, amenajata la fosta Autogara Militari

Primaria Sectorului 6 a anuntat ca va amenaja, in perioada urmatoare, o parcare cu aproape 700 de locuri, in zona platformei fostei Autogari Militari, proiectul urmand a fi terminat, cel mai probabil, in luna iulie, informeaza Mediafax.

Parcarea va fi destinata atat autoturismelor, cat si autobuzelor sau microbuzelor, se arata intr-un comunicat de presa de luni al Primariei Sectorului 6 Bucuresti.

Motivatia deciziei primariei este faptul ca zona devenise, in ultimii ani, un spatiu insalubru, iar cetatenii reclamau frecvent prezenta oamenilor strazii si a depozitelor de deseuri.

In plus, incinta fostei autogari era deteriorata, fiind improprie pentru servicii de imbarcare sau debarcare de calatori.

Suprafata pe care se construieste parcarea are aproximativ 17.000 de metri patrati, fiind delimitata la nord de bulevardul Iuliu Maniu, la sud de proprietatea particulara SC Autogara Militari SRL, la vest de strada Valea Cascadelor, iar la est de strada Oboga.

"Aceasta parcare va ajuta la decongestionarea traficului in una dintre cele mai aglomerate zone din Capitala.

Intersectia era mai mereu blocata din cauza numarului mare de masini care intra in Bucuresti de pe Autostrada A1 si a autoturismelor parcate la voia intamplarii.

Sunt convins ca venim in intampinarea multor soferi care vor prefera sa isi lase masinile in siguranta in aceasta parcare si sa se deplaseze prin Bucuresti cu metroul sau RATB-ul", a declarat primarul Sectorului 6, Cristian Poteras, citat in comunicatul de presa.

Un numar de 300 de locuri de parcare vor fi inchiriate pe baza de abonament, la tarifele stabilite de municipalitate si practicate in toata Capitala, restul de aproape 400 urmand sa fie inchiriate cu ora.

Sumele incasate vor intra la bugetul local si vor fi folosite pentru constructia si amenajarea de noi parcari.

#parcare, #autogara, #masini , #stiri Ratb