Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Oprescu: Noua conducere a RATB actioneaza la limita legalitatii

Oprescu: Noua conducere a RATB actioneaza la limita legalitatii

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, se declara nemultumit de faptul ca nu a fost instiintat de schimbarea directorului general al Regiei Autonome de Transport Bucuresti, care, in opinia lui, a fost facuta de Consiliul de Administratie al regiei "cu incalcarea prevederilor legale", potrivit Newsin.

Edilul-sef sustine, intr-o declaratie de presa de luni, ca acela care numeste, sanctioneaza si dispune sanctionarea, modificarea ori incetarea raporturilor de munca pentru conducatorii serviciilor si institutiilor publice de interes local este doar primarul general, potrivit Legii administratiei publice locale.

"Este regretabil ca intreaga activitate de transport in comun prestata de Regia Autonoma de Transport Bucuresti este exceptata controlului si coordonarii directe a celui care este singurul raspunzator direct de calitatea acestuia, si anume primarul general", se mai arata in declaratia de presa.


In aceeasi scrisoare, Oprescu atentioneaza Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), pe membrii Consiliului de administratie al RATB si pe noul director general ca "noua conducere a Regiei actioneaza la limita legalitatii".


Primarul general reaminteste, cu acelasi prilej, ca hotararea CGMB de numirea a unor membri in CA al RATB a fost atacata in contencios administrativ. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 944 ori
Citeste mai multe despreoprescu conducere ratb