Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

O firma de apartament castiga licitatia pentru energie cu RATB

O firma de apartament castiga licitatia pentru energie cu RATB

O firma de apartament, cu datorii la buget, Trasenergo SRL, a castigat, conform anuntului publicat pe site-ul guvernamental de licitatii publice, un contract de furnizare a energiei electrice cu RATB de 6,45 milioane lei, pentru aprilie-iunie 2009, in fata unor competitori importanti, precizeaza NewsIn.

Reprezentantii RATB au declarat pentru NewsIn ca licitatia a fost organizata conform procedurilor legale, in cadrul unei licitatii la Bursa Romana de Marfuri.

Criteriul de atribuire a fost pretul cel mai scazut, mai precizeaza RATB. La licitatie au participat patru firme, printre care CEZ Vanzare, parte a grupului CEZ, unul dintre producatorii, furnizorii si distribuitorii importanti de energie din Europa.

Transnergo a mai castigat licitatii pentru furnizarea de energie catre RATB.


In mai 2008, regia bucuresteana a cumparat 19.160 MWh de energie electrica pentru perioada iulie-septembrie a anului trecut de la Transenergo Com, cu 5,04 milioane lei, printr-o licitatie organizata tot de BRM, in competitie fiind si doi ofertanti de calibru, CEZ Vanzare si Electrica.

Tot Transenergo a vandut RATB, tot pe BRM, pentru perioada octombrie-decembrie 2008, 30.518 MWh cu 8,352 milioane lei.


Transenergo vinde energie regiei bucurestene nu numai prin intermediul bursei specializate, ci si direct prin negociere. Pentru perioada 29-31 aprilie, sub pretextul unei situatii de urgenta, regia bucuresteana a cumparat de la Transenergo 910 MWH cu 247.182 lei.

Transenergo este o firma cu sediul intr-un apartament in Bucuresti si are printre actionari pe Rada Oprica cu 51% si pe o femeie in varsta de 75 ani din Simleul Silvaniei, Ileana Olah, care detine 41% din capitalul social de 790.020 lei.


Firma a avut un profit net de 1,49 milioane lei in 2007, dar are datorii la buget de 37,44 milioane lei si creante de 21,76 milioane lei.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2269 ori
Citeste mai multe desprefirma apartament RATB licitatii publice energie