MTI vrea un sistem unic de taxare

Luni, 14 Martie 2011, ora 17:46
1593 citiri
MTI vrea un sistem unic de taxare

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) vrea sa infiinteze in subordinea sa o autoritate metropolitana de transport si ia in calcul realizarea unui sistem unic de taxare, respectiv pe aceeasi cartela sa se poate calatori si cu metroul si cu RATB, a anuntat luni ministrul Anca Boagiu, precizeaza NewsIn.

"Autoritatea Metropolitana de Transport va fi creata in subordinea MTI si luam in calcul unificarea sistemelor de taxare. Ministerul Tranporturilor va investi in partea de infrastructura metrou, iar primaria ramane pe partea de RATB", a explicat ministrul transporturilor, Anca Boagiu.

Aceasta a precizat ca exista mai multe proiecte incluse in politicile ministerului pentru dezvoltarea metroului.

"Pentru bucuresteni a inceput modernizarea instalatiilor electrice la magistralele 1, 2 si 3, care vor avea termen de finalizare in august 2012.

De asemenea, anul acesta, in decembrie, se vor finaliza si lucrarile de modernizare pentru persoanele cu dizabilitati.

Magistrala 4 Gara Nord-Laminorul va fi pusa in functiune in iunie anul acesta.

Pentru tronsonul Universitate-Pantelimon se incearca obtinerea unui imprumut de la BEI si finalizarea lucrarilor in 2016", a mai spus Boagiu.

Totodata, ministrul a precizat ca valoarea totala a proiectului magistralei 5 va fi de 1,7 miliarde euro.

"Pentru magistrala 6, care va ajunge pana la Aeroportul Otopeni, estimam ca procedurile de consultanta si proiectare sa fie gata in iulie 2011 si va fi realizata printr-o finantare a Bancii Japoneze, contract cu o valoare totala de un miliard euro.

Printre proiectele de parteneriat public-privat intra magistrala 7 Bragadiru-Voluntari, urmand ca depunerea ofertelor sa se realizeze in martie 2011.

Magistrala 5 va fi dotata, odata cu finalizarea, cu 21 de trenuri noi in 2013. Alte 16 trenuri noi vor fi introduse pe magistralele 1 si 4 in 2011", a adaugat Boagiu.

#mti, #sistem de taxare, #ministerul transporturilor si infrastructurii , #stiri Ratb