Greva de la metrou va fi mai scurta. Protestul se va incheia la ora 12.00

Luni, 31 Mai 2010, ora 15:53
1664 citiri
Greva de la metrou va fi mai scurta. Protestul se va incheia la ora 12.00

Greva angajatilor de la metrou se va desfasura, marti, intre orele 4.00 si 12.00, astfel ca se va incheia cu patru ore mai devreme decat fusese programata initial, decizia fiind luata in urma solicitarii unei fundatii, informeaza Mediafax.

Decizia a fost luata de Federatia Sindicatelor din Transporturi Publice ATU Romania (care include sindicatele din Metrou si o parte din cele ale RATB), se arata intr-un comunicat de presa remis luni si semnat de presedintele Uniunii Sindicatelor LIbere Metrou, Ion Radoi.

Hotararea a survenit solicitarii Fundatiei "Salvati-va Ingerii", care organizeaza marti un concert umanitar in Piata Constitutiei, in scopul strangerii de fonduri pentru construirea noului Spital "Marie Curie", potrivit sursei citate.

"Va informam ca in urma solicitarii primite din partea Fundatiei Salvati-va Ingerii, care organizeaza un concert umanitar pe data de 1 iunie 2010 in Piata Constitutiei, avand ca scop strangerea de fonduri pentru construirea Noului Spital Marie Curie, Federatia Sindicatelor din Transporturi Publice ATU Romania (Sindicatele din Metrou si RATB) anunta ca greva de solidaritate din data de 1 iunie 2010 programata initial intre orele 4:00- 16:00, se va desfasura in aceeasi zi si in aceleasi conditii stabilite anterior intre orele 4:00- 12:00", potrivit srsei citate.

Presedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ioan Radoi, anuntase vineri, ca sindicalistii de la metrou si RATB vor face greva de solidaritate in 1 iunie, cu oprirea activitatii intre orele 4.00 si 16.00, si ca vor intra ulterior in greva generala. Radoi preciza ca in 1 iunie metroul, troleibuzele si tramvaiele din Capitala nu vor circula intre orele 4.00 si 16.00.

Ulterior, presedintele Sindicatului Transportatorilor RATB, Mircea Ionescu, a spus ca in mod normal in Capitala circula zilnic 537 de tramvaie si troleibuze, iar dintre acestea in 1 iunie vor fi pe trasee 50%.

In ceea ce priveste cele o mie de autobuze care ies zilnic pe trasee in Bucuresti vor circula toate.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, declara, vineri, dupa intalnirea cu sindicalistii din RATB, ca 80 - 85% din parcul auto va fi la dispozitia cetatenilor, marti, 1 iunie, cand este anuntata greva de solidaritate a angajatilor Metrorex si a unora din RATB. 

#durata, #greva, #metrou solidaritate ratb , #stiri Ratb