Frankfurt si Bucuresti vor colabora pentru sistematizarea transportului public in Capitala

Vineri, 15 Ianuarie 2010, ora 10:10
1352 citiri
Frankfurt si Bucuresti vor colabora pentru sistematizarea transportului public in Capitala

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu si edilul orasului Frankfurt, Petra Roth, au semnat, joi, o declaratie de intentie privind colaborarea celor doua orase in scopul sistematizarii transportului public in Bucuresti.

Intalnirea dintre Sorin Oprescu, prezent la Frankfurt intr-o delegatie de doua zile si Petra Roth a avut loc, joi dupa-amiaza, scrie Mediafax.

Primarul general al Capitalei a declarat, dupa aceasta intalnire, ca declaratia de intentie semnata inseamna colaborarea atat pe parte de proiecte, prin atragerea fondurilor europene necesare dezvoltarii acestor programe, cat si cu privire la experienta pe care autoritatea regionala de trasport a orasului Frankfurt o poate transmite Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB).

In acest context, primarul Capitalei a aratat ca acest parteneriat cu autoritatile din Frankfurt aduce pe langa experienta si posibilitatea atragerii de fonduri europene necesare proiectelor de investitii in infrastructura si pentru mijloacele de transport public.

Protocolul privind infratirea celor doua orase urmeaza sa fie semnat in urma acordului Consiliilor lor.

Dupa discutiile de la Primaria din Frankfurt, Sorin Oprescu s-a intalnit cu ministrul Economiei, Transporturilor si Dezvoltarii Regionale pentru landul Hessen, Dieter Posch, care a aratat ca, in Frankfurt, sistemul de transport este utilizat de peste 4.000.000 de persoane, astfel ca autoritatile orasului au o experienta bogata in acest domeniu.

"Avem un sistem de transport care deserveste peste 4.000.000 de persoane din aceasta regiune. Este o colaborare intre transportul feroviar, aerian si cel public", a declarat Dieter Posch.

Acesta a spus ca pot fi transmise solutii in acest domeniu si Bucurestiului.

"Sunt convins ca regiunea noastra poate da solutii Bucurestiului in acest domeniu. Noi am reusit sa ajungem ca doar cine are intr-adevar nevoie sa-si foloseasca masina proprie, iar marea majoritate sa utilizeze mijloacele de transport in comun", a sustinut Dieter Posch.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#frankfurt, #bucuresti, #ratb, #primarie , #stiri Ratb