Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fostul director din RATB si cei doi oameni de afaceri de la care ar fi primit mita, arestati

Fostul director din RATB si cei doi oameni de afaceri de la care ar fi primit mita, arestati


Fostul director al Departamentului Achizitii Publice din RATB Radu - Viorel Jianu si doi oameni de afaceri, de la care acesta ar fi pretins si primit sume de bani pentru ca firmele lor sa obtina un contract cu regia, au fost arestati pentru 29 de zile, potrivit unei decizii a Tribunalului Bucuresti.

Cei trei au fost prezentati instantei cu propunere de arestare preventiva de catre procurorii DNA, care i-au retinut vineri si sambata.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) - Serviciul Teritorial Bucuresti efectueaza acte de urmarire penala fata de inculpatii: Radu - Viorel Jianu, la data faptelor, director al Departamentului Achizitii Publice din cadrul Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB), in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta, in forma continuata, Gani Mehmet Kiyak, reprezentant de drept al SC Plast Line SRL, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de cumparare de influenta, in forma continuata, si Marian Brebeanu, reprezentant de drept al SC Bursa Metal SRL, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de cumparare de influenta, in forma continuata.

Din ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmite de procurori a rezultat ca, in perioada septembrie 2011 - mai 2012, in calitate de director al Departamentului Achizitii Publice din RATB, Jianu a pretins in mod direct si indirect, de la ceilalti doi inculpati, suma de 60.000 de dolari (30 de dolari/tona deseuri de metal la o cantitate totala de 2.000 de tone), pentru a interveni pe langa membrii comisiei de vanzare prin negociere directa din RATB, astfel incat firmele Bursa Metal si Plast Line sa obtina un contract privind valorificarea si dezmembrarea vehiculelor din parcul propriu al regiei, in speta a unui numar de 256 mijloace de transport casate ce urmau a fi dezmembrate si valorificate ca deseuri, iar ulterior, contractul sa fie prelungit printr-un act aditional.

Astfel, Jianu a primit de la reprezentantii celor doua firme, direct sau indirect, suma totala de 153.000 de lei (in trei transe 80.000 de lei, 33.000 de lei, 40.000 de lei), precum si de la un intermediar (persoana denuntatoare), suma de 20.000 lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1220 ori