Executivul va infiinta Autoritatea Metropolitana de Transport Bucuresti

Marti, 30 August 2011, ora 21:40
1610 citiri
Executivul va infiinta Autoritatea Metropolitana de Transport Bucuresti

Guvernul a decis marti, in sedinta, infiintarea Autoritatii Metropolitane de Transport, subordonata Ministerului Transporturilor, care se va ocupa de planificarea, organizarea si coordonarea transportului public de persoane pe raza municipiului Bucuresti, informeaza NewsIn.

"Atributiile acestei autoritati se refera la planificarea, organizarea si coordonarea transportului public de persoane cu metrou, autobuz, troleibuz, tramvai, precum si a transportului regional pe calea ferata.

Aceasta autoritate va monitoriza, va face prioritatile de dezvoltare ale zonei metropolitane, va elabora planul de transport", a anuntat Alexandru Nazare, secretar de stat in Ministerul Transporturilor.

Acesta a precizat ca institutia se va afla in subordinea Ministerului de Transporturi si va fi condusa de un director-general, care va fi numit prin ordin de ministrul Anca Boagiu. Mai mult, autoritatea va fi coordonata de un consiliu general, compus din reprezentanti ai Ministerului Transporturilor, MAI, Consiliului Judetean Ilfov si ai Primariei Generale.

Nazare a mai spus ca prin infiintarea acestei autoritati, Romania se aliniaza standardelor europene, fiind un proiect gandit in urma unui studiu realizare de minister impreuna cu Banca Mondiala si, ulterior, cu FMI si Comisia Europeana.

Institutia va incepe sa functioneze dupa redactarea regulamentului de organizare, in termen de 60 de zile.

#autoritatea metropolitana transport bucuresti, #transport public, #transport cale ferata, #metrou, #ratb , #stiri Ratb