Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ce credit poate lua o familie care castiga doua salarii medii?

Ce credit poate lua o familie care castiga doua salarii medii?

Acum, cand bancile au devenit ceva mai receptive la nevoile persoanelor care vor sa contracteze un credit, este bine sa va faceti un calcul inainte, pentru a nu intra in situatia in care deveniti supraindatorati. 

Sunt foarte multi cei care au accesat un credit fara sa faca anumite calcule, in prealabil, si, mai mult, mizand pe un viitor optimist, atat legat de locul de munca, dar si de remuneratia lunara primita.

Astfel, va trebui sa puneti in balanta banii castigati versus cheltuielile lunare, pentru a va face idee de rata la care va incadrati.


Pentru acest exemplu, vom lua o familie de doua persoane, cu doua salarii medii nete pe economie, care stau in locuinta personala si vor un credit pentru diferite reamenajari in casa.


Acest lucru presupune ca banii care intra in casa in fiecare luna ajung sa insumeze putin peste 2.900 de lei.


Pe celalalt taler vom pune cheltuielile casei. Aici vom avea intretinerea, abonamente la telefoane mobile, la Internet, la TV si RATB.


In plus, avem facturile la curent, gaze, economiile depuse lunar la banca, plus banii pentru imbracaminte si cheltuielile neprevazute care apar aproape in fiecare luna. 


Citeste mai mult pe Ziare.comTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 860 ori