Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Zece milioane de clienti Raiffeisen Bank in Europa Centrala si de Est

Zece milioane de clienti Raiffeisen Bank in Europa Centrala si de Est
Concentrandu-se pe expansiunea retelei de unitati pe creditarea persoanelor fizice, Raiffeisen International a ajuns sa atraga in media 110.000 de clienti noi pe luna.Din cei 10 milioane de clienti ai Raiffeisen in Europa Centrala si de Est, mai mult de 2 milioane sunt in cadrul Raiffeisen Bank Romania.
"Faptul ca 110.000 clienti din zona ECE aleg Raiffeisen in fiecare luna este un semn clar al increderii de care se bucura numele nostru in regiune", a spus Herbert Stepic, CEO al Raiffeisen International. "Cresterea constanta a numarului de clienti se datoreaza accentului pe care il punem pe dezvoltarea retelei si a activitatii de creditare pentru persoane fizice. Vrem sa crestem numarul de clienti intr-un ritm mai rapid decat cel al pietei", a precizat si Aris Bogdaneris, membru in Consiliul de Administratie al Raiffeisen International.

"Raiffeisen International Bank Holding AG (RI), subsidiara Raiffeisen Zentralbank Oesterreich AG (RZB) care administreaza unitatile din Europa Centrala si de Est (ECE), a depasit 10 milioane de clienti in zona ECE (nu include clientii Impexbank din Rusia a carei achizitie a fost anuntata la sfarsitul lunii februarie). Acesta cifra inseamna o dublare a numarului de clienti comparativ cu sfarsitul anului 2004 (include 3,4 milioane de clienti ai Bancii Aval din Ucraina, achizitionata de Raiffeisen International in octombrie 2005)", subliniaza oficialii Raiffeisen.

Piata bancara de retail din Europa Centrala si de Est este considerata una dintre cele mai dinamice din lume. In special creditele pentru persoane fizice sunt considerate motorul cresterii in sectorul bancar in zona CEE. Ponderea creditelor imobiliare in PIB in tarile din Europa Centrala si de Est a crescut de la 3,8% la 12,4%, in timp ce in tarile din Uniunea Europeana aceasta pondere atinge 50,2%.Smart Financial
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 634 ori