RZB modifica randamentul unei emisiuni de obligatiuni

Joi, 18 Iunie 2009, ora 17:07
1409 citiri
RZB modifica randamentul unei emisiuni de obligatiuni

Banca austriaca Raiffeisen Zentralbank (RZB) a oferit sa schimbe o emisiune de obligatiuni hibride in valoare de 500 milioane euro intr-o emisiune cu randament mai ridicat, pentru a-si imbunatati solvabilitatea, relateaza Reuters, precizeaza Newsin.

Banca s-a oferit sa transforme emisiunea extraordinara in una noua, la 55% din valoarea de piata. Pentru a despagubi investitorii, noile actiuni au dobanda de 15%, comparativ cu dobanda de 5,169% a obligatiunilor initiale.

RZB urmeaza masura luata de Rabobank, ce a platit o dobanda de 11% pentru o emisiune de obligatiuni in valoare de 1,5 miliarde dolari. RZB detine cel de-al doilea creditor din Europa, Raiffeisen International.

"Motivul modificarii statutului obligatiunilor este majorarea calitatii capitalui", a declarat Eleonore Lamberty, analist de credite in cadrul ING.

Obligatiunile existente RZB au ajuns sa fie licitate la 42% peste valoarea de piata. Schimbul ar duce la un castig de pana la 225 milioane euro, a spus Lamberty, adaugat valorii capitalului de rang intai.

Cu toate acestea, RZB a precizat ca nu se asteapta ca oferta sa fie acceptat de mai mult de 50% din detinatorii de obligatiuni, pe baza afacerilor anterioare derulate de alte banci europene. 

 

#capital, #majorare, #obligatiuni, #rzb , #stiri Raiffeisen