Retragerile de cash de pe carduri au crescut cu doua cifre de sarbatori

Miercuri, 05 Ianuarie 2011, ora 15:03
1207 citiri
Retragerile de cash de pe carduri au crescut cu doua cifre de sarbatori

Romanii au scos de sarbatori mai multi bani de pe carduri decat in aceeasi perioada din 2009, volumul retragerilor de numerar de la bancomatele bancilor mari inregistrand cresteri de doua cifre in pofida reticentei fata de consum si a scaderii veniturilor bugetarilor, potrivit Mediafax.

De la cele peste 2.000 de bancomate ale BCR, cea mai mare banca locala dupa active, au fost retrasi circa 320 milioane lei (circa 75 mil. euro) in saptamana 21-26 decembrie 2010, cu 23% mai mult decat in aceeasi perioada din 2009, scrie Ziarul Financiar.

Tranzactia medie a crescut cu 7%, pana la 427 de lei, avand in vedere ca numarul retragerilor a avansat cu 15%, la peste 750.000 de operatiuni.

Totodata, austriecii de la Raiffeisen, care administreaza peste 1.000 de bancomate, au consemnat retrageri de 300 milioane lei (70 mil. euro) la ATMurile proprii intre 22 si 31 decembrie, cu 16,4% mai mult decat in acelasi interval din 2009.

Numarul operatiunilor de retragere de numerar a fost de circa 800.000.

O crestere de aproape 11% atat a numarului cat si a volumului retragerilor de numerar raporteaza si UniCredit Tiriac Bank.

In perioada 22-31 decembrie, la bancomatele bancii au fost efectuate peste 166.000 de tranzactii, cu o valoare totala de peste 87 milioane lei (20,3 mil. euro).

Cele mai aglomerate zile din punctul de vedere al retragerilor de numerar de la bancomat au fost cele de dinainte de Craciun.

La UniCredit, varful tranzactiilor s-a inregistrat pe 23 decembrie, cand peste 30.000 de clienti au retras de la ATM-uri mai mult de 17 milioane lei.

In 2009, tot 23 decembrie fusese ziua cu cele mai multe tranzactii, sumele retrase cumuland atunci 15,7 milioane lei.

La Raiffeisen, cea mai aglomerata zi a fost 22 decembrie, cand bancomatele bancii au eliberat aproximativ 60 de milioane de lei.

In cazul BCR, pe 23 si 24 decembrie s-au inregistrat 10% din totalul operatiunilor de retragere de numerar din ultima luna a anului, dar varful tranzact iilor a fost inregistrat pe 15 decembrie, cand 276.000 de clienti au retras bani de la ATM-uri.

In toata luna decembrie, la bancomatele bancii au avut loc peste trei milioane de tranzactii, sumele retrase totalizand 1,2 miliarde lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă vineri că mesajul pe care l-a avut în cadrul întrevederii, de la Abu Dhabi, cu cei din conducerea companiei DP World (Dubai Ports) este că ne...
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
#bancomate, #bcr, #carduri, #raiffeisen, #retrageri, #unicredit , #stiri Raiffeisen