RBL ofera mai usor credite pentru locuinte

Luni, 14 Mai 2007, ora 03:00
927 citiri

Presedintele RBL a spus sambata ca Banca este avantajata de faptul ca nu participa la rezerva minima obligatorie a BNR, ceea ce poate creste posibilitatile de finantare si creditare la contractele pentru cumpararea, construirea sau modernizarea locuintelor.

"Avem disponibili 10 milioane de euro pe care ii putem da ca imprumut."a spus Costea in cadrul unui seminar, aratand ca si RBL are in vedere relaxarea creditarii, in urma introducerii noilor regulamente de catre Banca Centrala.

"Pregatim noile conditii de creditare si noi pe care le vom transmite BNR, am estimat ca la sfarsitul lunii iunie vom fi gata cu ele intern si le vom trimite la BNR", a explicat vicepresedinta bancii, Luminita Manolache.

Ionut Costea a aratat ca valoarea medie a unui credit locativ si intermediar, acordat de banca este de 15.000-16.000 de euro.

"Ne gandim ca la creditele foarte mici, de pana la trei mii de euro, sa nu mai cerem garantii ipotecare ca in cazul creditului locativ si sa cerem doar o asigurare a persoanei imprumutate", a spus Ionut Costea.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte S.A. este prima institutie financiara care s-a infiintat in Romania, in 2004, conform Legii 541/2002 privind economisirea si creditarea in sistem colectiv pentru domeniul locativ.

Noua banca are trei actionari puternici: Raiffeisen Bank-Romania, Bausparkasse Schwaebisch Hall-Germania si Raiffeisen Bausparkasse-Austria. Filozofia produselor sale este bazata pe combinarea unei etape de economisire cu una de creditare.

Clientii pot beneficia de credite in lei, cu dobanzi foarte avantajoase, de doar sase la suta pe an. In plus, in perioada de economisire pe langa dobanda oferita de RBL, de trei pe an, clientii beneficiaza si de o prima de la stat de 15 la suta pe an, dar nu mai mult de 150 euro pe an.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)