Raiffensen Banca pentru Locuinte lanseaza creditul cu dobanda de 6 la suta

Miercuri, 26 Iulie 2006, ora 04:35
959 citiri

Zeci de romani vor beneficia, peste doua saptamani, de un nou produs al Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL), creditul cu dobanda fixa de numai sase procente. Pentru a putea lua creditul cu dobanda de sase la suta, in lei, este nevoie de o perioada de economisire de minim 18 luni. Deja exista romani care au economisit lunar sume de lei, incepand din iunie 2004, pentru a putea acum sa se bucure de creditul cu dobanda de numai sase procente, RBL.Noul credit cu dobanda de sase la suta se adreseaza doar clientilor RBL, a precizat Hans Schmid, director de distributie RBL. Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a majorat anul trecut numarul de clienti cu 45.000, ajungand la sfarsitul anului trecut la aproximativ 80.000 de contracte incheiate.

Valoarea totala a contractelor semnate de catre clientii RBL era la 31 decembrie 2005, de 243 milioane de euro, cu 57 de procente mai mare decat in anul precedent.

"Clientii RBL au contractat anul trecut o suma medie de 5.400 de euro, echivalent in lei, fata de 4.700 de euro, valoarea prognozata", a spus directorul de distributie RBL, Hans Schmid.

Pentru acest an, RBL si-a propus dublarea numarului de contracte incheiate, a precizat directorul Hans Schmid. O tendinta ascendenta au avut-o si depozitele atrase de la clienti. Anul trecut, volumul depozitelor a crescut de trei ori, comparativ cu 2004.

Resursele atrase de la clienti erau in 2005 in valoare de 28 de milioane de euro, mult peste ceea era prognozat, adica 22 de milioane de euro. RBL si-a inceput activitatea in iunie 2004, fiind prima banca pentru locuinte din sistemul bancar romanesc. Produsul oferit de RBL este in lei si presupune existenta unei perioade minime de economisire, urmata de acordarea unui credit cu dobanda fixa pentru activitati in domeniul locativ.

Bloombiz