Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Raiffeisen va rambursa ajutorul de la statul austriac pana in 2015

Raiffeisen va rambursa ajutorul de la statul austriac pana in 2015


Grupul austriac Raiffeisen Bank International (RBI) vrea sa achite pana in 2015 ajutorul de stat in valoare de 1,75 miliarde de euro, primit in timpul crizei financiare din 2008, a anuntat publicatia "Wiener Zeitung".

Masura a fost decisa de conducerea Raiffeisen Bank International, care spera ca nu va avea loc o deteriorare suplimentara a mediului economic, in conditiile in care ratele dobanzilor pentru ajutorul de stat ar urma sa creasca semnificativ in 2015, transmite Reuters.

Banii pentru Raiffeisen au fost acordati sub forma unei participatii a statului austriac la capitalul bancii.

Raiffeisen ar putea obtine fondurile necesare prin flotare libera sau prin vanzarea unei participatii, de exemplu in asiguratorul Uniqa, unde detine 45% din actiuni, sustine "Wiener Zeitung". Pana acum, Raiffeisen anunta ca nu se grabeste cu achitarea ajutorului de stat.

In Austria, banca nationalizata Hypo Alpe-Adria-Bank International AG a beneficiat de cel mai semnificativ ajutor de stat - totalizand 1,85 miliarde de euro, urmata de Raiffeisen, cu 1,75 miliarde de euro si Oesterreichische Volksbanken AG cu 1,25 miliarde de euro. Cele mai mari garantii de stat, de 6,9 miliarde de euro, le-a primit KA Finanz, care gestioneaza activele riscante ale bancii nationalizate Kommunalkredit Austria

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1297 ori