Raiffeisen taie dobanzile pentru clientii individuali

Luni, 06 Aprilie 2009, ora 11:33
1127 citiri
Raiffeisen taie dobanzile pentru clientii individuali

Raiffeisen Bank, unul dintre cei mai mari jucatori pe piata de retail, a taiat dobanzile la creditele de retail in lei si in euro cu 3-4 puncte proncentuale. Razvan Munteanu, vicepresedintele Diviziei Retail in Raiffeisen Bank, se asteapta la o crestere cu 15% a creditarii anul acesta.

"Acordul de finantare externa (...) are deja un efect direct asupra perceptiei de risc fata de Romania. Pasul firesc care urmeaza este reducerea costului de finantare externa, ceea ce poate conduce la costuri de creditare mai mici", spune Razvan Munteanu.

La creditele ipotecare in euro banca percepe acum o marja de opt puncte procentuale peste indicatorul Euribor pentru scadenta de sase luni, astfel ca dobanda ajunge la 9,9% pe an. La lei costul este stabilit in functie de indicatorul ROBOR , la care se adauga o marja de trei puncte, dobanda urcand la 18,61% pe an.

"Cu siguranta nu ne vom mai intoarce la exuberanta activitatii de creditare din 2007-2008, adica peste 40%. Cel mai probabil, creditarea va creste intr-un ritm anual mult mai normal acum, de 10-15%", mai spune Munteanu.

#raiffeisen, # dobanda, # banca, # ipotecar, # credit , #stiri Raiffeisen