Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Raiffeisen primeste 10 mil euro pentru proiecte energetice

Raiffeisen primeste 10 mil euro pentru proiecte energetice

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) acorda un imprumut de 10 milioane euro catre Raiffeisen Bank Romania pentru finantarea proiectelor de eficienta energetica durabila acordate companiilor locale, potrivit unui comunicat emis joi de banca, anunta NewsIn.

Imprumutul a fost acordat in cadrul Facilitatii UE/BERD de finantare pentru eficienta energetica si va fi folosit pentru a finanta investitii in eficienta energetica implementate de companiile romanesti cu imprumuturi pe termen lung in valoare de pana la 2,5 milioane euro fiecare.

Potrivit institutiei, finantarea din partea BERD va fi completata de finantarea prin granturi din partea Uniunii Europene pentru sustinerea unui program de asistenta tehnica si acordarea de stimulente de plata pentru clientii finali, promovand astfel investitiile in energia durabila.

"Prin acest proiect, BERD continua sa promoveze eficienta energetica in Romania.

Imprumutul acordat catre Raiffeisen Bank Romania va facilita in continuare accesul la finantare pentru sectorul industrial local, ajutand companiile private sa isi reduca nivelul de consum energetic si, astfel, sa isi imbunatateasca nivelul general de competitivitate", a declarat directorul BERD pentru Romania, Claudia Pendred.

De la inceputul activitatii sale in Romania, BERD a alocat peste 5 miliarde de euro diferitelor sectoare din economie care au atras investitii de inca 9 miliarde de euro.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 793 ori