Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Raiffeisen Leasing primeste 30 mil. euro de la BERD pentru finantarea IMM-urilor

Raiffeisen Leasing primeste 30 mil. euro de la BERD pentru finantarea IMM-urilor

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) acorda Raiffeisen Leasing Romania un imprumut de 30 milioane euro pentru finantarea intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), potrivit unui comunicat emis vineri de banca. 

"Acest imprumut va fi folosit pentru acordarea de contracte de leasing companiilor locale private pentru finantarea investitiilor in vederea dezvoltarii. Aceste investitii includ achizitii de echipamente, vehicule comerciale usoare, camioane si remorci, precum si autoturisme pentru utilizare comerciala", se arata in comunicat.

Piata romaneasca de leasing a fost sever afectata de criza economico-financiara mondiala.

Declinul dramatic al volumului finantarilor in leasing a afectat in special disponibilitatea produselor de leasing destinate IMM-urilor, se mai arata in comunicat.


Potrivit institutiei, linia de credit va sprijini relansarea finantarilor in leasing in Romania, precum si cresterea accesului la finantare al intreprinderilor mici si mijlocii locale, care raman vulnerabile in fata constrangerilor de lichiditate.


Noua finantare este cea de-a treia acordata Raiffeisen Leasing in Romania de catre BERD, valoarea totala a imprumuturilor acordate pana in prezent companiei fiind de 50 milioane euro.

De la inceputul activitatii sale in Romania in 1992, BERD a alocat imprumuturi in valoare de peste 5 miliarde euro diferitelor sectoare din economia tarii, imprumuturi care au atras investitii aditionale de inca 9 miliarde euro.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1911 ori