Raiffeisen International va relaxa conditiile de creditare in fostele tari comuniste din Europa

Luni, 28 Septembrie 2009, ora 14:50
1329 citiri
Raiffeisen International va relaxa conditiile de creditare in fostele tari comuniste din Europa

Grupul austriac Raiffeisen International, a doua mare banca din Europa Centrala si de Est, prezenta si in Romania, va relaxa conditiile de creditare in fostele tari comuniste din Europa, in conditiile in care economiile si valutele din regiune s-au stabilizat.

Politicile restrictive introduse dupa colapsul bancii americane Lehman Brothers au fost relaxate in unele din cele 17 state in care Raiffeisen este prezenta, a declarat directorul financiar al institutiei de credit austriece, Martin Gruell, potrivit Mediafax.

Oficialul a precizat ca avansul creditului regional va reveni la peste 10%, insa nu va reusi sa se ridice la nivelurile maxime inregistrate anterior din cauza conditiilor de creditare mai stricte si a cerintelor mai severe pentru capitalul bancilor.

"Imediat dupa criza Lehman Brothers am inasprit regulile de acordare a imprumuturilor, iar acum le relaxam in statele ale caror economii, potrivit estimarilor noastre, isi vor reveni mai repede", a precizat Gruell.

Statele care se bucura de un grad mai mare de incredere din partea Raiffeisen sunt Cehia, Polonia, Slovacia si, in particular, Slovenia, iar Ucraina si Ungaria sunt tarile cu cele mai sumbre perspective, a spus oficialul.

El a avertizat ca mediul de afaceri din sectorul bancar este caracterizat de cresterea creditelor neperformante, fenomen care va continua si anul viitor.

Grupul austriac controleaza in Romania companiile Raiffeisen Bank, Raiffeisen Leasing, Raiffeisen Capital & Investment, Raiffeisen Asset Management, Raiffeisen Investment Romania si Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

#creditare, # economii, # credite, # Raiffeisen, # conditii , #stiri Raiffeisen