Raiffeisen International va lansa o banca online

Joi, 03 Decembrie 2009, ora 12:53
1303 citiri
Raiffeisen International va lansa o banca online

Raiffeisen International, banca-mama a Raiffeisen Bank Romania, vrea sa lanseze anul viitor in Europa Centrala si de Est o banca destinata exclusiv serviciilor bancare pe internet, sub conceptul de "direct banking", arata un comunicat publicat miercuri de grupul austriac, informeaza NewsIn.

In prima faza, activitatile noii banci se vor axa pe produsele de economisire, iar Raiffeisen International vrea sa atraga clientii orientati catre serviciile bancare prin internet.

"Banca se va concentra catre segmentul de retail si va oferi initial produse de depozit. Clientii vor beneficia de oferte atractive, posibile datorita modelului de tip self-service, care utilizeaza internetul ca principal canal de vanzari si servicii", arata comunicatul bancii.

"Noua noastra banca se va adresa nevoilor unice ale clientilor care folosesc internetul, care reprezinta un grup ce creste rapid in Europa Centrala si de Est. Prin oferta de produse si servicii online de ultima generatie pentru acest segment distinctiv de clienti, banca va completa ofertele traditionale si va contribui la intarirea lichiditatii grupului", a spus directorul general al Raiffeisen International, Herbert Stepic.

El a subliniat ca noua investitie a grupului demonstreaza ca Raiffeisen International isi pastreaza angajamentele fata de regiune, unde considera ca procesul de convergenta va continua.

Autoritarea de reglementare a pietei financiare din Austria a acordat licenta de functionare pentru noua banca, ce va avea sediul in Viena si va opera ca subsidiara a Raiffeisen International sub licenta bancara austriaca.

Principiul de "pasaport unic european" ii permite noii banci directe sa intre pe piata bancara dintr-o alta tara membra UE printr-o simpla notificare a autoritatilor de reglementare competente.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alertă de securitate: vulnerabilități critice descoperite în televizoarele LG
Alertă de securitate: vulnerabilități critice descoperite în televizoarele LG
Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au identificat patru vulnerabilități majore în sistemele de operare LG WebOS, versiunile 4 până la 7, care echipează televizoarele...
Google a lansat o versiune premium pentru browser-ul Chrome. Cu ce funcții extra vine
Google a lansat o versiune premium pentru browser-ul Chrome. Cu ce funcții extra vine
Google a lansat o nouă versiune premium a browserului său, Chrome Enterprise Premium, destinată clienților business care doresc o securitate îmbunătățită și funcții avansate de navigare....
#banca, #online, #raiffeisen, #servicii , #stiri Raiffeisen