Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Raiffeisen International este cea mai mare banca straina din Rusia

Raiffeisen International este cea mai mare banca straina din Rusia

Raiffeisen International este cel mai mare grup bancar strain din Rusia, al treilea in ceea ce priveste volumele de depozite si pe locul patru privitor la numarul creditelor acordate, potrivit centrului pentru analiza economica al Interfax, a anuntat, luni, un comunicat al institutiei.

Raiffeisen International, prezenta in Rusia prin Raiffeisenbank Austria si prin Impexbank, este a saptea banca din Rusia, in ceea ce priveste numarul activelor, a anuntat centrul pentru analiza economica al Interfax. Totalul activelor celor doua banci se cifreaza la peste 287,5 miliarde ruble (7,8 miliarde euro).

Reprezentantii Raiffeisen International au anuntat cumpararea bancii Impexbank in ianuarie 2006. Decizia formala pentru fuzionarea Raiffeisenbank Austria si a Impexbank a fost luata la 15 martie, iar procesul de fuziune va continua pana la sfarsitul anului 2007.

"Am lucrat intens la pregatirea fuziunii anul trecut si am majorat si capitalul Raiffeisenbank si pe cel al Impexbank. Fuziunea se va incheia pana la sfarsitul anului, iar entitatea rezultata prin fuziunea celor doua banci va opera sub numele de raiffeisenbank", a spus presedintele consiliului de administratie al Raiffeisenbank Austria, Johann Jonach.

Volumul depozitelor de la Raiffeisenbank si Impexbank impreuna atinge 79,5 miliarde ruble (aproximativ 2,2 miliarde euro), iar cel al creditelor se cifreaza la 48,6 miliarde ruble, respectiv 1,3 miliarde euro, potrivit statisticilor centrului pentru analiza economica al Interfax. Factorul cel mai important in dezvoltarea bancii Raiffeisen International in Rusia este extinderea retelei de vanzari, la care au acces peste 140 de milioane de oameni.

"Progresul facut de Raiffeisenbank impreuna cu Impexbank dovedeste ca putem reactiona rapid si eficace la schimbarea conditiilor de pe piata", a spus presedintele Impexbank, Pavel Lysenco.

Raiffeisenbank Austria este o banca universala, care si-a inceput activitatile in 1996 si este pozitionata pe locul 10 in Rusia, in functie de active, potrivit statisticilor de la finalul anului 2006.

Infiintata in 1993, Impexbank este tot o banca universala, situata printre primele 30 de banci din Rusia, in ceea ce priveste activele si capitalul si este una dintre primele 10 banci de retail. Impexbank are peste 203 de filiale si 400 de puncte de lucru.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 794 ori