Raiffeisen ia 1,75 miliarde euro de la statul austriac , din cauza crizei

Vineri, 30 Ianuarie 2009, ora 15:07
1159 citiri
Raiffeisen ia 1,75 miliarde euro de la statul austriac , din cauza crizei

Grupul financiar Raiffeisen Zentralbank (RZB), actionarul majoritar al Raiffeisen International, a anuntat astazi ca va primi o infuzie de capital din partea statului austriac de 1,75 miliarde euro, care sa il ajute sa depaseasca mai usor criza creditelor.

Raiffeisen Zentralbank primise deja aprobarea actionarilor, in noiembrie 2008, pentru o injectie de capital din partea statului de cel mult 2 miliarde euro. Metoda a fost deja folosita de Erste Group Bank AG, prima banca din Austria care a apelat la infuzie de capital din partea statului austriac. Astfel erste a primit 2,7 miliarde euro, in cadrul pachetului de sustinere a sectorului financiar din Austria,  de 100 miliarde euro.


In afara de injectia directa de capital de la stat, Raiffeisen si Erste au apelat si la emisiuni de obligatiuni garantate de stat.
Erste Group a anuntat oficial in 14 ianuarie ca va emite obligatiuni de 6 miliarde euro, cu maturitate de pana la cinci ani, garantate de statul austriac, in timp ce Raiffeisen Zentralbank a lansat ieri obligatiuni garantate de Austria in valoare de 1,5 miliarde euro, tot cu scadenta la cinci ani.


Bancile austriece trebuie sa indeplineasca o serie de conditii pentru a beneficia de garantia statului, printre care folosirea banilor obtinuti pentru creditarea economiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
#banca, #capital, #obligatiuni , #stiri Raiffeisen