Raiffeisen BpL a intrat pentru prima data pe profit in trimestrul I

Miercuri, 03 Iunie 2009, ora 11:19
1237 citiri
Raiffeisen BpL a intrat pentru prima data pe profit in trimestrul I

Raiffeisen Banca pentru Locuinte a intrat pentru prima data pe profit in primul trimestru din 2009, cu un castig brut de 3 milioane lei, dar va cheltui cea mai mare parte din profitul din acest an pentru fuziunea cu HVB BpL, a declarat, pentru NewsIn, presedintele bancii, Alexandru Ciobanu.

Pentru prima jumatate a acestui an, RBL estimeaza un profit brut de 4,5 milioane lei.

"Din 2010, conform planului nostru, vom avea profit in urmatorii cinci ani, insa la finalul acestui an vrem sa trecem de break-even, chiar daca vom cheltui cea mai mare parte a profitului pe fuziunea cu HVB BpL si pentru a acoperi pierderile din consolidarea rezultatelor.

Cele mai mari costuri sunt cele cu integrarea sistemelor IT, dezvoltarea sistemelor de software, care se ridica la cateva milioane de lei, si procesul de migrare a clientilor", a spus Ciobanu, intr-un interviu acordat NewsIn.

Anul trecut, HVB Banca pentru Locuinte a inregistrat o pierdere de 6 milioane lei, conform cifrelor furnizate NewsIn de reprezentantii bancii.

In acelasi timp, Raiffeisen Banca pentru Locuinte a incheiat 2008 cu o pierdere de 500.000 euro. Pe de alta parte, RBL vrea ca, pana la jumatatea lui 2010, sa incheie procesul de fuziune cu HVB BpL, pentru care a primit aprobarea din partea Bancii Nationale a Romaniei (BNR) la finalul lunii martie.

"Am demarat fuziunea propriu-zisa in aprilie si ne propunem ca pana in octombrie sa finalizam partea legala a fuziunii, iar cea operationala sa se incheie pana la jumatatea anului viitor", a mentionat presedintele bancii.

HVB Banca pentru Locuinte a fost preluata in iulie 2008 de Raiffeisen Bank Romania, Bausparkasse Schwabish Hall Germania si Raiffeisen Bausparkasse Austria, cei trei fiind actionarii Raiffeisen Banca pentru Locuinte, pe care au fondat-o in 2004.

RBL si-a inchis cele 5 unitati specializate si activeaza prin reteaua Raiffeisen Bank RBL si-a inchis la finalul anului trecut toate unitatile specializate si isi desfasoara activitatea prin intermediul unitatilor Raiffeisen Bank si a centrelor Consultanta Financiara Germana, broker detinut de unul din actionarii RBL, Bausparkasse Schwabish Hall Germania.

"Unitatile noastre erau redundante, motiv pentru care au fost inchise in perioada septembrie - noiembrie de anul trecut.

Raiffeisen Bank si-a extins reteaua cu mult si nu mai aveau sens, atat timp cat suntem prezenti in cele peste 550 unitati ale bancii", a afirmat Ciobanu.

El a mai spus ca, desi RBL are o cota de piata de 60% in functie de numarul contractelor incheiate, considera oportuna intrarea pe piata a altor jucatori.

"Potentialul pietei este mult mai mare, iar apartia altor jucatori ar dezvolta conceptul.

In Austria de exemplu, din aproximativ 8 milioane de locuitori, 6,4 milioane au apelat la produsele de tip Bauspar (economisire-creditare, n.r.)", a mai spus presedintele bancii. Dupa preluarea HVB BpL, Raiffeisen Banca pentru Locuinte are un singur concurent pe piata romaneasca, BCR Banca pentru Locuinte. 

Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group, grupul de companii care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, iar la nivel internaţional, restaurante KFC în Republica...
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
#actionari, #contracte, #fuziune, #profit , #stiri Raiffeisen